Koç: ’B’ planını bırakın turizmde master plan bile yok

Güncelleme Tarihi:

Koç: ’B’ planını bırakın turizmde master plan bile yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 00:00

Antalya’da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan turizmcilerin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’tan "B Planı" isteyerek acilen tanıtım atağına çağırmalarına karşın, Türkiye’nin, bugüne kadar hazırlanmış bir turizm master planı olmadığı ortaya çıktı.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu’nun soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye için bugüne kadar hazırlanan bir turizm master planı bulunmadığını bildirdi. Bakanlığına bağlı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğünce Turizm Master Planı hazırlık çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Koç, Turizm Master Planı’nın, Türk turizminin yurtta ve dünyada daha ileriye götürülebilmesi için gerekli politikaları oluşturmak, turizme tahsis edilebilecek kaynakları araştırmak, turizm sektöründe kullanılabilecek doğal kaynakları toplam kalite kriterleri düzeyinde korumak ve değerlendirmek, yatırımları teşvik etmek, altyapı ve üstyapı yatırımlarını ihtiyaca göre belirlemek, turizm sezonunu bütün bir yıla yayarak ürün çeşitliliğini artırmak ve markalaşmayı sağlamayı amaçladığını vurguladı. Koç, Turizm Master Planı’nın Türkiye ölçeğinde yapılması ve bu kapsamda vizyon, ilkeler, amaçlar, hedefler, sorunlar, çözüm önerileri ve eylem planı içermesinin öngörüldüğünü de kaydetti.

ENVANTER ÇIKARILDI: Koç, il düzeyinde ise bakanlığınca Turizm Envanter çalışmaları yaptırıldığını belirtirken, bu çalışmaların o ilde yeralan, turizm faaliyetlerinin organizasyonu ile turizm merkezleri ve Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinin planlanmasında kullanıldığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!