Koç: 9 günlük tatil lüzumsuz

Güncelleme Tarihi:

Koç: 9 günlük tatil lüzumsuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

İŞADAMI Mustafa Koç, üretim kaybına yol açacağı gerekçesiyle 4 günlük Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatile dönüştürülmesine karşı çıktı. Uzun bayram tatilinin önemli üretim kaybına yol açacağını ileri süren Koç, piyasaların açılması beklenen mart ayının üçte birinin tatil olarak değerlendirilmesini doğru bulmadığını söyledi. Uzun bayram tatilinin iç turizmi bir ölçüde hareketlendireceğini kabul eden Koç, fabrikaların kapalı kalması nedeni ile meydana gelecek üretim kaybının, iç turizm kazancının çok üzerinde olacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

‘‘Bence çok lüzumsuzdu. Çünkü zaten verim düşük. 3 günlük tatilin her sene 7-8 güne çekilmesi bence hiç doğru değil. Her sene bunu yaşıyoruz. Bayram tatilleri 1 haftadan aşağı olmuyor. Hafta sonlarını da eklediğinizde 9-10 gün olunca üretimde büyük kayıplar oluyor. Mart ayının neredeyse üçte birini boş geçirmiş olacağız. Bence fevkalede gereksizdi. Böyle öngürülmüş ama inşallah bundan sonra olmaz.

İç turizme katkısı oluyor ama genelde üretimin kaybı daha büyük. Mart ayına girince piyasalar açılıp, satışlar hareketlenmeye başlayacak derken 9-10 günlük bir kaybın küçümsenmeyecek olduğunu görüyoruz. Resmi tatil yapılmasın da iç turizme gitmek isteyen gitsin diye düşünüyorum ben. Resmi tatil yapınca külliyen fabrikaları kapatıyorsunuz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!