Koç, 9 ayda 1.1 milyar kâr etti ‘tüketim destek’ çağrısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Koç, 9 ayda 1.1 milyar kâr etti ‘tüketim destek’ çağrısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 00:00

Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, bu yılın ilk 9 ayını 33 milyar liralık konsolide satış geliri ve 1.1 milyar lira net kârla geride bıraktıklarını söyledi. Bulgurlu, mart-eylül döneminde gerçekleşen ÖTV ve KDV indirimlerini anımsatarak, “Tüketici talebinin canlandırılması için hükümetin desteğinin bir süre daha devam etmesi yararlı olur” dedi.

Haberin Devamı

KOÇ Holding, 2009 yılının ilk dokuz ayında 33 milyar TL konsolide satış geliri ve 2.8 milyar lira faaliyet kârı elde etti. Böylece 30 Eylül 2009 itibariyle Koç Holding’in net kârı 1.1 milyar liraya ulaştı. Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, mevcut olumsuz koşullara rağmen, elde edilen güçlü mali ve operasyonel sonuçların, son yıllarda yürütülen yeniden yapılandırma çalışmaları ve başarılı yatırımlarının önemli göstergesi olduğunu söyledi. Bulgurlu, bu süreçte risk yönetimine odaklandıklarını ve odaklanmaya devam edeceklerini söyledi. Ana sektörleri için krizin küresel boyutta yarattığı potansiyel imkanları takip ederek en avantajlı şekilde değerlendirilmesi yönünde çalışacaklarını kaydetti.
Tüketici talebi canlansın
Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, şu görüşleri dile getirdi: “2008’in son çeyreğinden beri süren ekonomik dalgalanmanın küresel boyutta alınan tüm önlemlere rağmen devam ettiği görülüyor. Vergi indirimleriyle canlanan talep üçüncü çeyreğe kadar sürdü, ancak indirimlerin eylül itibariyle sona ermesi talepte bazı sektörlerde düşüş getirdi. Tüketici talebinin canlandırılması için hükümetin desteğinin bir süre daha devam etmesi faydalı olur. Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Ekonomik Program hemen etkisini gösterdi. Önce uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poors (S&P), Türkiye’nin görünümünü negatiften durağana yükseltti, ardından da Moody’s ülkenin Ba3 olan devlet tahvili notunun görünümünü durağandan, olumluya çevirdi. Pek çok ekonomik belirsizliği ortadan kaldırma potansiyeli taşıyan programın, yapısal reformları yeniden gündeme getirmesi ve Türkiye’nin uluslararası piyasalarda güven tazelemesine de yardımcı olmasını bekliyoruz.”
Teşvikler yararlı olur
Sürdürülebilir büyümeye özel sektör yatırımlarıyla ulaşılmasının hedeflendiğini, özel sektör yatırımlarının özendirilmesinin, istihdamın artırılmasına olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Bulgurlu, teşviklerin yatırımların artırılması açısından önemli fayda sağlayacağını ve olumlu etkisinin de orta vadede hissedileceğini belirtti. Bulgurlu, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin ve ek önlemler alınarak piyasaya sağlanan likiditeyi artırmak suretiyle ekonomik canlanmaya destek olunmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!