KOBİ’lere 4.5 milyon dolarlık hibe

Güncelleme Tarihi:

KOBİ’lere 4.5 milyon dolarlık hibe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2023 07:00

DEPREM yardımlarında “sağ kalımdan yeniden canlanma aşaması”na geçişi hedefleyen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Şubat 2023 depremlerinden en çok etkilenen 11 ilde küçük işletmelere toplam 4.5 milyon dolarlık hibe desteği vereceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Deprem hibeleri, İsveç’in 15.5 milyon ABD Doları tutarındaki finansman desteğiyle UNDP tarafından uygulanan ve diğer iki bileşeni sosyal bakım hizmetleri ve atık yönetimi olan daha büyük programın bir parçasını oluşturuyor.

İLK ADIM ANTAKYA’DAN

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve UNDP Bölge Direktörü Ivana Živković, “Küçük işletmeler her ekonominin can damarı. Toparlanmanın birinci adımı, bu işletmeleri tekrar ayağa kaldırmakr” dedi. Živković yeni hibe programını, Türkiye’nin depremde en çok hasar gören Hatay ilinin merkez ilçesi Antakya’da, bugün Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği bir etkinlikte duyurdu.

KADIN PATRONLARA ÖNCELİK

Živković, dört gün sürecek resmi Türkiye ziyaretinin bir parçası olarak Hatay’da UNDP proje sahalarını ziyaret etti. Hibe programının başlangıç noktasını, 13 Haziran 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta UNDP tarafından başlatılan, kadınların yönettiği işletmelere yönelik 500 bin dolar tutarındaki daha küçük bir hibe programı oluşturuyor. Önceki programa gösterilen ilgi -toplam 820 başvuru- nedeniyle, UNDP bu programı hızlı biçimde etkilenen tüm illere yaygınlaştırma yoluna gitti. Uygunluk kriterlerine ilişkin ayrıntılar bir yandan geliştirilmekle birlikte, bölgesel hibe programının vereceği hibeler 30 bin ila 300 bin TL arasında olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!