KOBİ’ler ikiz dönüşümle geleceğe hazır olacak

Güncelleme Tarihi:

KOBİ’ler ikiz dönüşümle geleceğe hazır olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 07:00

İş Bankası ve MEXT, KOBİ’lerin üretimde verimliliğinin artırılması, global arenada daha rekabetçi bir konuma gelmeleri, dijital ve yeşil dönüşüm yolculuklarının hızlandırılması amacıyla güçlerini birleştirdi.

Haberin Devamı

Bankanın 100. kuruluş yıldönümünde hayata geçirilen “100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” projesi ile öncelikli olarak, seçilen KOBİ’lerin genel müdürlerinin katılımıyla “Yatırımın Geri Dönüşü Çalıştayı” düzenlenecek. Çalıştayda yöneticilere, yatırımlarının geri dönüşünü nasıl hesaplayabilecekleri, hangi kriterleri ele almaları gerektiği gerçek örnekler üzerinden aktarılacak. Çalıştayın ardından 100 KOBİ’nin ikiz dönüşüm analizleri katılımcı firmaların fabrikalarında MEXT tarafından fiziksel olarak gerçekleştirilecek, dijital ve yeşil dönüşüm yol haritaları paylaşılacak. Yol haritalarında yer alan projelerin hayata geçirilmesi için MEXT ve İş Bankası ekosisteminde yer alan teknoloji sağlayıcıları ile KOBİ’ler bir araya getirilecek. Proje kapsamında KOBİ’lere, İş Bankası tarafından farklı kredi destekleri de sağlanacak.

Haberin Devamı

REKABETÇİLİK ARTACAK

Projenin lansmanında konuşan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Ülkemizde 400 binden fazla imalat gerçekleştiren KOBİ mevcut. KOBİ’ler, sektördeki toplam istihdamın yüzde 72.5’ini sağlıyor ve sektörün toplam cirosunun yüzde 54.2’sini oluşturuyor. Amacımız, KOBİ’lerin global rakiplerine karşı daha rekabetçi olması, yeni düzenlemelere daha hazırlıklı hale gelmeleri” dedi.

269 MİLYAR DOLAR KATKI

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran da toplantıdaki konuşmasında şunları söyledi: “Bu projeden ilham alarak diğer KOBİ’lerin de 3 yıl içinde ikiz dönüşümlerini tamamlayacaklarını varsayarsak, bunun ülke ekonomisine 269 milyar dolara varan katkı potansiyeli var. Verimliliğimizi artırmadığımız, bu tarz dönüşümler yapmadığımız sürece gözümüz hep kurlarda olur. Bu kısır döngüyü kırmamız gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!