Yılda 150 milyon adet ETİKET üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Yılda 150 milyon adet ETİKET üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 09:34

HAZIRGİYİM başta olmak üzere farklı sektörlerdeki markalar için etiket üreten Tepe Etiket, ihracatı hızla yükselince kapasite için yatırım kararı aldı. Hedef şu anda yılda 150 milyon adet olan kapasiteyi 300 milyona çıkarmak.

Haberin Devamı

1986’da İstanbul Etiket olarak yola çıkan ve 1994 krizine kadar büyük üretimler yapan Konyalı Küçükince Ailesi, 2004’ten itibaren Tepe Etiket Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak devam ediyor. Halen 150 milyon adet olan yıllık etiket üretim kapasitesini yeni yatırımlarla 300 milyon adete yükseltmeyi hedefleyen firma, cirosunun yarısını Avrupa ve İsrail’e olmak üzere ihracattan sağlıyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Emre Küçükince, bu yıl hem iç pazarda hem de ihracatta hızlı büyüme yakaladıklarını söylüyor ve yeni makinelerin yakında üretime dahil olacağını anlatıyor. Emre Küçükince şöyle konuşuyor:

Yılda 150 milyon adet ETİKET üretiyor


KÖKLÜ ŞİRKETİZ
“Tepe Etiket’in hikayesi 1986’da başladı. İlk başta şirketimizin adı İstanbul Etiket A.Ş.’ydi. 1994 krizinin de etkileriyle ailemiz tüm fabrikayı kendi işletmek yerine kiraya vermiş. 2004 yılına kadar böyle devam etti. 2004’te ise tekrar aile olarak devreye girdik ve Tepe Etiket olarak yola devam ettik. Ama bunun için yüksek teknolojiye dayalı ciddi yatırım yaptık. Böylece ‘dokuma etikette’ iddialı bir marka olmayı başardık. Hem tasarım hem üretim yönünden güçlü ekip oluşturduk. 2009 yılına kadar şirketimizde yönetim kurulu başkanımız, ablam Müyesser Hanımdı. Çünkü ben üniversite okumak için ABD’ye gitmiştim. New Jersey’de işletme okudum ve 2009’da döndüm.
İHRACATI BÜYÜTÜYORUM
Ben özellikle yurt dışından yeni müşteriler ve markalar ile iletişime geçtim. IKEA çok önemli müşterimiz. Eski Doğu Bloku ülkelerindeki IKEA’ların etiketlerini biz yapıyoruz. Ayrıca, İngiltere, Ukrayna ve İsrail’e etiket ihracatı yapıyoruz. Yakın zamanda Almanya ile çalışmaya başlıyoruz. İhracatımız katlanarak büyüdü ve şu anda ciromuzun yarısına ulaştı. Bayrampaşa’da 1500 mekrekare kapalı alanda kendi binamızda üretim yapıyoruz. 7x24,, 3 vardiya çalışıyoruz. Dokuma etikette üretim kapasitemiz şimdilik aylık 15 milyon adetlerde. Hedefimiz yeni makinelerin devreye girmesiyle bunu ikiye katlayabilmek.

İÇ PAZARDA DA BÜYÜYORUZ
Yakın zamanda iç pazardaki büyümemizi hızlandırmak için bu konuda sektörde büyük deneyimi bulunan Dilek Esen’i şirketimize ortak aldık. Kendisi kısa sürede büyük üreticilerle iletişim kurdu ve şimdi iç pazarda da hızlı büyüme başladı. Gezer bizim eski ve en önemli müşterimiz. Türkiye’nin en önemli üreticileri ve onların markaları için üretimlere yakında başlıyoruz. Üreticilerimiz hangi marka için etiket istiyorsa biz onu üretiyoruz. Bugüne kadar 100 civarında markaya üretim yapmış durumdayız.”

Hazırgiyimde ciddi canlılık var
TEPE Etiket Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Esen, “Son dönemde özellikle hazırgiyim ve konfeksiyon yatırımlarında canlılık görüyoruz. Çin’deki gelişmeler nedeniyle Avrupalı üreticiler de Türkiye’ye yöneliyor. Biz bu sektörün yan sanayicisi olarak, piyasadaki talebi değerlendiriyoruz ve bu nedenle kapasite artırmak için yatırım yaptık. Hedefimiz birkaç yıl içinde ciromuzu ikiye katlamak” diyor.
sozdemir@hurriyet.com.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!