Ruslar zorlanıyor Çinlilere yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Ruslar zorlanıyor Çinlilere yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 09:19

ANTALYA’da her yıl iki kez Türk üreticilerle Rusya ağırlıklı alıcıları buluşturan Dosso Dossi Fashion Show’un sahibi Hikmet Eraslan, Haziran ayındaki Dosso Dossi’de alıcıların yüzde 10’unu Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urimçi’den gelenler oluşturacak.

Haberin Devamı

Urimçili alıcılar, katma değeri yüksek pahalı ürünler talep ediyor. Sayıları görece az olmakla birlikte ciroya önemli bir katkı yapacaklar. Diğer taraftan İran ve Arap ülkelerinden katılımcı sayısında da artış öngörüyoruz.

İranlı ve Arap müşterilerimiz sayesinde özellikle abiye kıyafetlerimize ciddi bir talep olmasını bekliyorum” dedi. Hikmet Eraslan, bölgesel sorunların ve uçak krizinin hazır giyimin yanı sıra Türkiye’nin bacasız sanayisi turizme de ağır darbe vurduğunun belirterek, şöyle konuştu: “Geçen yıl 3.6 milyon misafir ağırladığımız Rusya’dan turistik ziyaretler neredeyse tamamen kesildi. Güvenlik kaygıları nedeniyle Almanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki tur şirketleri Türkiye programlarını iptal ediyor. Türkiye’ye yılda 1.8 milyon turist getiren cruise gemileri de ülkemizi rotalarından çıkarıyor. Turizmden ekmek yiyen binlerce gencimiz işsiz kalacak. Komşularımızla gerginlikleri bir an önce en aza indirmeli, başta geleneksel pazarlarımız olmak üzere tüm dünyada yeni ve iddialı bir tanıtım kampanyasıyla kötü gidişe ‘dur’ demeliyiz.”

 

BAKMADAN GEÇME!