Kadın girişimcilere 5 öneri

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilere 5 öneri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 13:11

Kadınlar artık iş dünyasında çalışan olarak yer almanın ötesine geçiyor. İşte yenilikçi iş fikirleriyle kendi işini kuran girişimci kadınlara özel öneriler...

Haberin Devamı

Kadınların son yıllarda iş dünyasında aktif olarak rol almaları sonucu yenilikçi iş fikirleri de büyük oranda çoğalıyor. Ev hanımlarının ekonomiye katılması ile birlikte iş dünyasındaki erkek ve kadın rolleri de eşitleniyor. Özellikle detay gerektiren işler ve el işi zanaatleri konusunda atılım gösteren ev hanımları bu işlerden para kazanmayı başarıyor. Kadınların iş dünyasındaki hakimiyetleri ile birlikte pek çok sektör canlılık göstermeye başladı bile. Unutulmaya yüz tutmuş çeşitli geleneksel el sanatlarından e-ticarete ve teknolojiye kadar kadınların üstlendikleri girişim sayısı son yıllarda artış göstermeye devam ediyor.

Kadın girişimcilere altın değerinde öneriler;

1. Bulunduğunuz sektörü iyi analiz edin

Kadınlar girişimleri için kolları sıvarken birkaç öneriye kulak vermeleri gerekiyor. Öncelikle kendi işinizi kurmak istiyorsanız sektörü iyi takip etmeli ve sektördeki boş alanları veya yeni trendleri çok iyi gözlemlemeniz gerekiyor. Düzenli bir araştırma yapmak, disiplinli olmak, çok çalışmak ve doğru kararlar vermek iyi bir analizin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Sektördeki gelişmeleri sürekli takip etmek ve sektörün geleceğini öngörmek kadınların başarılı olmasına yardım eden noktalar.

Haberin Devamı

Kadın girişimcilere 5 öneri

2. Fırsatları değerlendirin

İş hayatına atılmak isteyen kadınların iş fırsatlarının farkında olmaları gerekir. Bunun için fırsatların fark edilmesi önemli. Piyasayı iyi analiz etmek ve değişen piyasa şartlarını gözlemlemek fırsatların değerlendirilmesini kolaylaştırır. Bu nedenle gelişim için her zaman istekli olmalı ve rekabet gücünü kaybetmemelisiniz.

3. Başarılı iş modellerini inceleyin

Size ilham verecek iş modellerini inceleyin. Sektöründe lider olan yeni girişimlerin iş modellerini analiz ederek kendi girişimlerinizi nasıl konumlandırmanız gerektiğini hesaplamalısınız. Böylece kendi iş modellerinizi pazarın gerekliliklerine göre yeniden dizayn edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kadın girişimcilere 5 öneri

4. İnternet satışına geçin

Günümüzde internet satışı ticareti yaygınlaştıran ve kolaylaştıran en önemli platformlardan biri. Modern çağın en önemli pazarlama mecrası olan interneti ürünlerinizi pazarlamak için kullanın. İnternetin sağladığı geniş müşteri potansiyelinden yararlanmalı ve iş hacminizi büyütmelisiniz.

5. Müşteri isteklerini göz önünde bulundurun

Müşterilerinizden gelen geri bildirimler size iş fikrinizi revize etme imkanı sunar. Müşteri memnuniyetini baz alan değişim ve yenilikler iş hayatında daha başarılı olmanızı ve rekabet gücünüzün artmasını sağlar.

BAKMADAN GEÇME!