Girişimcilik İçin En Uygun 10 Ülke

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik İçin En Uygun 10 Ülke
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 08:50

Bir girişimin başarılı olabilmesinde devlet teşvikleri ve sosyal koşullar oldukça önemli. İşte girişimcilik için uygun gerekli koşulları sağlayan ülkelerden bazıları...

Haberin Devamı

Her ne kadar bir projenin başarılı bir şekilde hayata geçebilmesi için parlak bir fikir gerekli olsa da, bu fikir ve projeleri gerçekleştirebilecek uygun ekonomik ve sosyal ortamın bulunması da son derece önemli. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte girişimcilik ve start-up projelerinde birbirleriyle rekabet içerisinde olan ülkeler, genç beyinleri besliyor.

Bir girişimci için ideal ekonomik, sosyal ve teknolojik ortama sahip olan ülkeler şu şekilde sıralanabilir:

Avustralya

Büyüyen ekonomisi ile dünyanın en önemli ülkeleri arasında yerini alan Avustralya, son yılların gözde ülkelerinden biri. Özellikle Sydney ve Melbourne gibi şehirler yabancı yatırımcıların gözdesi olmuş durumda. Türkiye'den de pek çok girişimci bu ülkeyi keşfetmeye devam ediyor.

Singapur

Haberin Devamı

Uzak Doğu'nun parlayan yıldızı Singapur, alternatif yatırım ülkelerinden biri. Çılgın projelerin ve mimari örneklerinin sergilendiği bu ülke, dışarıdan gelen yatırımlara büyük kolaylık sağlıyor. Üstelik burada kendi işinizi kurmak diğer ülkelere göre daha az maliyetli.

Amerika Birleşik Devletleri

Girişimcilik denilince akla gelen ve herkesin rüyası olan ülkelerin başında ABD geliyor. İnsanlık tarihine yön veren projelerin çıktığı bu topraklarda, eğer yeni bir fikriniz ve projeniz varsa el üstünde tutuluyorsunuz. Sermaye ve network destekleri ile işleriniz burada hızlı bir şekilde büyüyebiliyor.

Kanada

Bir anlamda ABD'nin alternatifi olarak görülen yatırım ülkelerinden Kanada, nitelikli iş ve beyin gücüne çok önem veriyor. Ülkenin girişimcilere desteği, hükümet politikalarından biri olarak kabul ediliyor.

Danimarka

Tarihi dokusu ve yükselen refah seviyesi ile Danimarka, işinizi büyütmek ve projelerinizi hayata geçirmek için uygun ortama sahip. Eğitim kalitesinin yüksek olması nedeniyle burada yeni fikirlerinizi akademik anlamda geliştirebilirsiniz.

İsveç

Ikea ve Spotify gibi dünyaca ünlü projelerin anavatanı olan İsveç, başarının anahtarını start up projelerinde buldu. Bu nedenle yeni yatırımcıların kendi işlerini kurmasına ve geliştirmesine maddi ve bilimsel anlamda ciddi bir katkı sağlanıyor.

Almanya

Haberin Devamı

Dünya ekonomisinin en büyük 4. ülkesi olan Almanya, yeni yatırımlara doğrudan devlet desteği veriyor. Bu nedenle projeler daha hızlı hayata geçiyor.

Japonya

Ar-Ge faaliyetlerinin yoğun olarak sürdüğü bu ülkede, teknoloji alanında hiçbir sorun yaşamadan yatırımlarınızı dünyaya sunabiliyorsunuz.

Hollanda

Yenilenebilir enerji kaynakları başta olmak üzere doğa dostu yatırımlarınızla ilgili en büyük desteği Hollanda'dan alabilirsiniz.

İngiltere

Dünyaca ünlü yatırımlara ev sahipliği yapan İngiltere, yeni projelerin gelişmesi için uygun eğitimi ve maddi olanakları sağlıyor.

BAKMADAN GEÇME!