5 soruda fintech'in geleceği

Güncelleme Tarihi:

5 soruda fintechin geleceği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 13:14

Teknoloji ve finansı bir araya getiren fintech her geçen gün daha büyük bir sektör haline geliyor. Peki yakın gelecekte fintech ile ilgili bizi neler bekliyor?

Haberin Devamı

Teknoloji ve finansal ihtiyaçları bir potada buluşturan ve birbirinden inovatif icatları ile tüm gözleri üzerine çeviren fintech sektörü çağın ihtiyaç ve kurallarını yeniden yazıyor. Finansal şirketlerin teknoloji altyapısına sahip kuruluşlarla yaptığı iş birlikleri ve projeler dijital dönüşümlerin bankacılık ve finans alanında toplanmasını sağlıyor. Dünyada oldukça yaygınlaşan ve pek çok yeniliği anında tüketicilerle buluşturan fintech sektörü ülkemizde de hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor.

İşte Fintech sektörünün geleceğine dair merak edilen 5 soru:

1. Fintech'in dünyadaki gelişimi ne yönde ilerliyor?

Fintech şirketleri, bankalar ve finans kuruluşları tarafından en önemli ortaklar olarak görülüyor. Fintech sektörünün dünyadaki gelişimi olarak coğrafi farklılıklar da önemli pay sahibi. Asya'da fintech genellikle özel hizmet ve servisleri müşterilerle buluştururken Avrupa'da ise daha çok iş verimlilik süreçlerini artırıp maliyet kalemlerini azaltmak olarak çözüm süreçleri sunuyor.

Haberin Devamı

2. Türkiye'de Fintech'in ilerleyişi hakkında neler söylenebilir?

Türkiye'de dünyaya oranla fintech sektörü yeni gelişen bir alan olsa da bankacılık sistemleri ve mobil işlemler sektörüne ivme kazandırdı. Bankalar yeni nesil teknolojiler kullanarak artık her müşteri ile iletişim kurmayı başarıyor. Müşteri hizmetleri kalitesinin artması ve işlem hızlarının yükselmesi de fintech sektörünün Türkiye'ye yansıyan avantajları arasında gösteriliyor.

3. Fintech ödeme sistemleri konusunda ilerleme sağlıyor mu?

Fintech'in geliştirmeyi planladığı en önemli süreçlerden birisi de pek çok kişi tarafından riskli bulunan online ödeme süreçleri. Geliştirilen güvenlik sistemleri ve teknolojik altyapılar sayesinde Paypal gibi ödeme sistemleri dünyada yaygın hale gelirken Türkiye'de ise yerli ödeme sistemlerinde öncülük eden Troy gibi online ödeme sistemleri yeni çağın gerekliliklerine ayak uyduruyor.

4. Biyometrik inovasyon çözümleri Fintech ile hangi hızda gelişim gösteriyor?

Pek çok kişinin en büyük derdi olan şifre ezberleme ve parolalar akılda tutma yakında tarih oluyor. Fintech alanında yapılan dijital çözümlerle birlikte artık gözbebeği, parmak izi, yüz tanıma ve ses gibi size ait ve benzersiz olan biyolojik niteliklerle iş yapmak çok daha pratik ve basit oluyor. Yakında biyometrik özellikleri sadece cep telefonlarında değil ödeme sistemlerinde de görmek mümkün.

Haberin Devamı

5. Fintech ile geleceği şekilendiren teknolojiler arasında bulut çözümleri var mı?

Bulut çözümleri dev teknoloji şirketlerinin en çok ilgilendiği alanlardan biri. Google, Apple, Amazon ve Microsoft bulut çözümlerle birlikte zaman ev mekandan bağımsız paylaşım kolaylığının yanında sınırsız depolama ve veri paylaşımına olanak sağlayan yeni nesil teknolojilerle inovatif süreçler geliştirmeyi hedefliyor.

BAKMADAN GEÇME!