2016 yılında aldığı yatırımla dikkat çeken 5 şirket

Güncelleme Tarihi:

2016 yılında aldığı yatırımla dikkat çeken 5 şirket
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 11:05

2016 yılı bazı şirketler için zorlu geçse de birçok şirket açısından yeni ortalıklar ve yatırımların yılı oldu. İşte aldığı yatırımla dikkat çeken şirketlerden bazıları...

Haberin Devamı

2016 yılı dünyada start-upların büyüme gösterdiği yıllardan biriydi. Ülkemizde de geçen yıl pek çok start-up aldığı yatırımlarla dikkat çekti. Farklı iş fikirlerinin başarılı bir şekilde yönetilmesiyle start-uplar en cazip iş modelleri arasına girmeyi başarıyor. Öyle ki küçük yatırımlarla iş hayatına atılan start-uplar birkaç yıl içerisinde milyon dolarlarla ölçülen değerlere ulaşabiliyor.

İşte 2016 yılında en fazla dikkat çeken start-uplar;

1. Modanisa

Moda e-ticaret alanında farklı bir perspektifle yola çıkan Modanisa, geçen yıl aldığı yatırımlarla en dikkat çeken şirketler arasına girmeyi başardı. 2011 yılında kurulan şirket, yaklaşık 80 milyon dolar değer biçilen bir şirket olmayı birkaç yıl içerisinde başardı. Global ölçekte de başarılı bir yükseliş grafiği çizen şirket yurt dışı pazarlarında da iddialı hale gelmeyi hedefliyor.

2. Modacruz

Haberin Devamı

İkinci el moda ürünlerini değerlendirme üzerine kurulan Modacruz, kadınların dolaplarını yenileme felsefesi ile alışveriş alışkanlıklarına değişik bir boyut kazandırdı. Her geçen gün ürün gamını ve üye sayısını artıran şirket büyük yatırımcılardan aldığı yatırımlarla sektörde hızlı bir yükselme gösteriyor. Yüzde 500'ün üzerinde büyüme gösteren şirket yolunda emin adımlarla ilerliyor.

3. Bitaksi.com

Taksi çağırma konusunda en iyi uygulamalardan biri olarak dikkat çeken Bitaksi.com, bulunduğunuz konuma en yakın olan taksiyi size yönlendiriyor. 2016 yılında aldığı yatırımlarla iş hacmini daha fazla büyüten Bitaksi.com bilinirliğini her geçen gün artırıyor.

4. Insider

Çok kanallı müşteri deneyimi olarak iş hayatına başlayan Insider, aldığı yatırım oranlarıyla dikkat çekici bir konuma gelmeyi başarıyor. Müşteri satın alma eğilimlerinin incelendiği sitede 200'ün üzerinde marka müşteri eğilimlerini analiz etme konusunda Insider ile birlikte çalışıyor. Şirket aldığı büyük miktarda yatırımlarla fark yaratmaya devam ediyor.

5. Armut.com

Hizmet sektöründe yeni bir çığır açan Armut.com, teklif toplama yöntemi ile şekillenen bir start-up olarak hayatına devam ediyor. 2016 yılında aldığı 4.2 milyon dolarla Armut.com yılın en değerli şirketi olma özelliğini de eline aldı.

BAKMADAN GEÇME!