Klima için 30 milyon euroluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Klima için 30 milyon euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2006 15:40

Isıtma ve Klima sistemleri alanında faaliyet gösteren İtalyan Ferroli Grubuna ait kombi ve radyatör üretim tesisinin temeli, Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesinde törenle atıldı.

Haberin Devamı

Temel atma töreninde konuşan Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Düzce'ye gelmenin ve göreve başlamanın 2. yılı dolduğunu hatırlatırken, 2. OSB'de yatırım yapacak 9 firmadan ilkinin temel atma töreni olması dolayısıyla duygulu anlar yaşadığını belirtti.

Düzce'de 1. OSB'de yatırımcıların bir çoğunun tahsis edilen alanlarda üretime başladığını anlatan Vali Nimetoğlu, “2. OSB'de ise 9 büyük firmaya yer tahsisinde bulunduk ve İlki olan Ferroli firması dev yatırımına başlıyor. 2.OSB'nin kurulmasında çok zor anlar yaşadık. İkili ilişkiler doğrultusunda sorunları çözdük. Düzce, sanayileşme yönündeki adımları planlı olarak gitmektedir. Çevreye önem veriyoruz ve atıkları olmayan fabrikaları tercih ediyoruz. İstihdamı için yüzde 80 oranındaki işçiyi Düzce'den alınması şartı koyuyoruz” diye konuştu. Ferroli Grup kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dante Ferroli de Türkiye'de yatırım yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Grup olarak 18 yıl önce İstanbul'da şirketimizi kurduk. Türkiye'nin gelişen ve büyüyen bir ülke olduğunu gördük. Türkiye'ye inandık ve çalışmalarımızın başarılı sonuçlar vereceğine güvendik. İnançlarımız bizi yanıltmadı, her geçen yıl daha da büyüyerek bu yıl Türkiye'de 50 milyon avro ciroya ulaşan bir firma haline geldik. Bu vizyonu bizimle paylaşan devlet, hükümet ve yerel yöneticilere değerli destekleri için teşekkür ediyorum.”

Ferroli Isıtma ve Klima sistemleri Genel Müdürü Çetin Çakmakçı da 35 bin metrekaresi kapalı toplam 65 bin metrekare alan üzerinde üretim yapacaklarını belirterek, “Tesiste, 250 işçinin çalışması planlanmaktadır. yatırım miktarı 30 milyon avro civarında olacak. Bu yatırım başlangıç olacak” dedi.

Çakmakçı, hedeflerinin Ferroli Türkiye'yi grubun en büyük üretim üssü haline getirmek olduğnu kaydetti.
Belediye Başkanı Mehmet Keleş de ilde sanayileşmenin planlı şekilde ilerlediğini, çevreye önem vererek genişlediğine işaret ederek, 250 firmanın yatırım yapmak için sırada beklediğini bildirdi. Konuşmaların ardından Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, kuruluş sahiplerine plaket verdikten sonra tesisin temeli atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!