KKTC’ye yeşil hastane

Güncelleme Tarihi:

KKTC’ye yeşil hastane
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 00:00

KKTC’ye 160 milyon Euro’ya sağlık kompleksi geliyor. Florance Nightingale Hastanesi, Girne Amerikan Üniversitesi’yle birlikte çevreye duyarlı akıllı hastane kuruyor.

Haberin Devamı

FLORANCE Nightingale Hastanesi, Girne Amerikan Üniversitesi’yle birlikte KKTC’de içinde bağımlılıktan kurtulma ve rehabilitasyon merkezi ile yaşlı bakım ünitesinin de bulunacağı çevreye duyarlı akıllı hastane kuruyor. 160 milyon Euro’ya mal olacak sağlık kompleksi, 2 yılda tamamlanacak. Bağımlılıktan kurtulma merkezinde hastaların kimlik gizliliğine hassasiyet gösterilecek.

GÜZELLİK MERKEZİ

KKTC’nin Girne kentinde yapılacak sağlık kompleksinde 12 poliklinik, acil servis ve yoğum bakım gibi klasik hastane donanımlarının yanı sıra sağlıklı yaşam ve güzellik merkezi de yer alacak. Hastane kompleksinin en önemli merkezlerinden biri de obezite mücadele ünitesi olacak.
Girne Amerikan Üniversitesi Başkanı Serhat Akpınar, sağlık sektöründe kalite ve uzmanlığı konusunda dünya markası haline gelen Florance Nightingale ve Bilim Üniversitesi ile sadece KKTC’ye değil, bölge ülkelerine de hizmet vereceklerini ve Ada’nın sağlık turizmi merkezi olacağımı söyledi. Akpınar, 56 bin metrekarelik limonluk içine yapılacak sağlık kompleksinin çevreci sistemlerle destekleneceğini ve, 7 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

TANI MERKEZİ ÖNEMLİ

Protokol imza töreninde konuşan Bilgi Üniversitesi Rektörü Çavlan Çiftçi, 160 milyon Euro’ya mal olması beklenen projede özellikle tanı merkezi ile geriatri (yaşlılık hekimliği) uygulamalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Çiftçi, bağımlılıktan kurtulma merkezinin ise, dünyanın bu alanda önde gelen kliniklerinin standardında olacağını ifade etti.

İstanbul ile bağlantılı olacak

FLORANCE Nightingale Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Tunç ise, kuruluşlarının İngiltere de dahil olmak üzere çok sayıda faaliyet gösterdiğine dikkat çekti, “Artık KKTC’li ve Girneli olduk. Burada tedavi olan, eğer daha ileri aşamada müdahale gerektirecek durumlar ortaya çıkarsa, İstanbul’daki hastanemize yönlendirilecek. Farklı ve avantajlı bir çalışma politikası takip edilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!