KİT'lerde sözleşmeli personele yüzde 2.5 zam

Güncelleme Tarihi:

KİTlerde sözleşmeli personele yüzde 2.5 zam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2006 11:10

Özelleştirme kapsamındakiler de dahil KİT’ler ve bağlı ortaklıklarıyla TKB ve Eximbank’ta çalışan sözleşmeli ve kapsam dışı personelin ücretlerine bu yılın birinci ve ikinci altı aylık dönemi için yüzde 2.5’er zam yapılması kararlaştırıldı.

Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarıyla TKB, ve Eximbank’ta çalışan kapsam dışı ve sözleşmeli personel, yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleriyle denetçilerine 2006 yılında ödenecek ücretleri belirleyen Yüksek Planlama Kurulu (YPK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

YPK, 1 Ocak 2006 tarihinden geçerli olmak üzere, KİT’ler ve ve bağlı ortaklıklarında 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameme kapsamındaki (II) sayılı cetvele dahil pozisyonlarda çalışan sözleşmeli personelin temel ücretlerinde yüzde 2.5 oranında artış yapılmasını kararlaştırdı. Ancak bu artışla bulunan temel ücretler, sözleşme ücret tavanını olan 2 bin 180 YTL’yi geçemeyecek. Kapsam dışı personelin ücretlerinde yüzde 2.5 oranını aşmayacak şekilde zam yapmaya söz konusu kuruluşların yönetim kurulları yetkili kılındı.

Türkiye Kalkınma Bankası ve Türk Eximbank’ta 399 Sayılı KHK’nın kapsamı dışındaki hakkında özelleştirme kararı alınmış kuruluşlarda çalışan sözleşmeli personelin ücretlerinde de yüzde 2.5 oranını aşmamak zam yapma konusunda da yönetim kurullarına yetki verildi.

TABAN VE TAVANLAR

Yapılacak zamlar sonucunda aylık ücret, her türlü sosyal yardımlar, zam, tazminat, ödenek veya diğer adlar altında yapılan ödemelerin (ikramiyelerden bir aya isabet eden miktar dahil ve yönetim kurulu üyeliği ücreti ve ek ödemesi hariç) aylık ortalaması hiç bir şekilde 854 YTL’den düşük olamayacak.

Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) TPAO, BOTAŞ ve PETKİM’de genel müdür maaşı 5 bin 13 YTL’den, diğer personelih ücreti de 3 bin 923 YTL’den yüksek olamayacak. Diğer kuruluşlarda ise genel müdür aylığı 4 bin 82 YTL, diğer personel için 2 bin 991 YTL’den yüksek, olamayacak.
Bu arada TPAO, BOTAŞ ve PETKİM yönetim kurulları, personelinin ücretlerinde, tavan ücreti geçmemek kaydıyla ek artış yapabilecek. TKB, Türk Eximbank ve diğer kuruluşlar ise personelinin ücretlerinde yine tavan ücret miktarlarını geçmemek kaydıyla, toplam personel brüt ücret maliyet tutarının yüzde 5’ini aşmayacak şekilde ek artış yapılabilecek.

KİT ve bağlı ortaklıklarında çalışan memurlara iki maaş tutarında ikramiye ödenmesi de kararlaştırıldı.

EK ÖDEME

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) hariç diğer kuruluşlarda çalışan sözleşmeli personele bu yıl başyından geçerli olmak üzere her ay 40 bin, Temmuz’dan itibaren ise 80 YTL ek ödeme yapılması da kararlaştırıldı.
YPK’nın söz konusu kararı kapsamında bulunan bulunan sözleşmeli ve kapsam dışı personelle yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleriyle denetçilerin ücretlerinde, 1 Temmuz 2006 tarihinden geçerli olmak üzere de yüzde 2.5 oranında zam yapılacak.

Haberin Devamı

YÖNETİM KURULU ÜCRETLERİ

YPK, KİT’ler ve bağlı ortaklıklarının yönetim kurulu başkan ve üyelerine, 1.204 YTL net aylık ücret ödenmesini kararlaştırdı. Bu kuruluşlardaki tasfiye kurulu üyeleriyle bağlı ortaklık denetçilerine 903 YTL aylık ücret ödenecek.

TEMEL ÜCRET GRUPLARI

YPK kararıyla sözleşmmeli personele ilişkin temel ücret grupları ile bu gruplara ödenebilecek en düşük ve en yüksek ücretler şöyle: GRUP 1:(En düşük: 1.139 YTL, En yüksek:1.816 YTL)

"Asistan, Asistan Hava Trafik Kontrolörü, Atölye Şefi, Avukat, Başasistan, Başeksper, Başkontrolör, Başmühendis, Başmimar, Baştabip, Baştabip Yardımcısı, Diş Tabibi, Eczacı, Eksper, Grup Başmühendisi, Hava Trafik Başkontrolörü, Hava Trafik Kontrolörü, Kaptan, Kılavuz Kaptan, Klinik Şefi, Kontrolör, Mimar, Müdür Yardımcısı, Mühendis, Pilot, Stajyer Hava Trafik Kontrolörü, Şehir Plancısı, Tabip, Teknik Amir, Teknik Şef, Teknik Uzman, Tekniker, Uzman (Tebabet Uz.Tüz’ne Göre), Uzman Tabip, Veteriner. GRUP 2 (En düşük:1.001 YTL, En yüksek: 1.576-YTL)

Haberin Devamı

"Ajans Amiri, Amir, Bakteriyolog, Başdispeyçer, Başhemşire, Başrepartitör, Biyolog, Çocuk Eğitimcisi, Çözümleyici, Dekoratör, Desinatör, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Eğitim Uzmanı, Ekonomist, Fizikçi, Fizikoterapist, Gar Şefi, İstasyon Şefi, İstatistikçi, İtfaiye Şefi, Jeofizikçi, Jeolog, Jeomorfolog, Kimyager, Kontrolör Yardımcısı, Laboratuar Şefi, Koruma ve Güvenlik Amiri, Koruma ve Güvenlik Amir Yardımcısı, Koruma ve Güvenlik Grup Şefi, Makinist (TCDD), Matematikçi, Muhasebeci, Mütercim, Öğretmen, Pedagog, Programcı, Psikolog, Sağlık Eğitimcisi, Sistem Analisti, Sistem Programcısı, Sivil Savunma Amiri, Sosyal Çalışmacı, Şef, Şeftren, Şube Şef Yardımcısı(TCDD), Teknik Ressam, Teknisyen(Uçak Helikopter Teknisyeni-Uçucu), Tercüman, Uzman, Yöneylemci. GRUP 3 (En düşük 933 YTL En Yüksek: 1.378 YTL)

AFTN Memuru, AIM Memuru, AIS Memuru, Amir Yardımcısı, Antrenör, Başteknisyen, Başveznedar, Bilgisayar İşletmeni, Dispeyçer, Ebe, FIC Memuru, Grafıker, Gümrük Memuru, Hemşire, Haberleşme Teknisyeni, Konstrüktör, Laborant, Makinist, Makinist Yardımcısı(TCDD), Muhasebeci Yardımcısı, Programcı Yardımcısı, Repartitör, Ressam, Revizör, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sayman, Stajyer AIM Memuru, Sürveyan, Şef Yardımcısı, Teknisyen, Topograf, Uzman Yardımcısı, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Sağlık Teknisyeni, Veznedar, Unvanları 4 üncü Grupta Sayılanların Yükseköğrenimlileri. GRUP 4 (En düşük: 868 YTL En yüksek: 1.212 YTL)

Haberin Devamı

Anbar Memuru, Apron Memuru, Araştırmacı, ARFF Memuru, Aşçı, Ateşçi, Başdağıtıcı, Başpuantör, Daktilograf, Cer Muayene Memuru, Dağıtıcı(Posta İşletmesi), Endeks ve Faturalama Memuru, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Gardfren, Gemi Adamı, Geçit Bekçisi(TCDD), Gişe Memuru, Haberleşme Memuru, Hostes, Hareket Memuru, İş Makinası Sürücüsü, İtfaiyeci, Kasiyer, Kondoktör, Katip(T.Şeker Fabrikaları), Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Köprü Operatörü, Makasçı, Makinist Yardımcısı, Manevracı, Memur, Mutemet, Pazarlama ve Dağıtım Memuru, Pazarlamacı, Puantör, Raportör, Reyon Memuru, Sağlık Teknisyen Yardımcısı, Santral Memuru, Satmalına Memuru, Satış Memuru, Sekreter, Şoför, Tahsildar, Takip Memuru, Teknisyen Yardımcısı, Telekom Muhafızı, Tren Teşkil Memuru, Tuzla Memuru, Yol Çavuşu(TCDD), Unvanları 5 inci Grupta Sayılanların Yükseköğrenimlileri. GRUP 5 (En düşük: 832 YTL. En yüksek: 1.082 YTL)

Haberin Devamı

Bahçıvan, Bekçi, Çocuk Bakıcısı, Dağıtıcı, Garson, Gassal, Hastabakıcı, Hayvan Bakıcısı, Hizmetli, Kaloriferci, Kasap, Masör, Postacı,Terzi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!