Kitapta KDV iniyor

Güncelleme Tarihi:

Kitapta KDV iniyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 15, 2004 10:29

Hükümetin üzerinde çalıştığı KDV indirimine gidilecek ürünlerin arasına, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kitap da alındı. Halen kitapta yüzde 8 olarak uygulanan KDV'nin, bütçe dengeleri gözetilerek yüzde 1'e kadar düşürülebileceği kaydediliyor.

Haberin Devamı

Kitaptaki KDV oranının yüksek olduÄŸuna, bunun da okuma oranını düşürdüğüne dikkat çeken ErdoÄŸan'ın, bürokratlara bütçe dengelerini gözeterek indirime gidilmesi talimatını verdiÄŸi öğrenildi.Â

Başbakan Erdoğan'ın talimat üzerine KDV'deki indirim paketine kitabın da alındığı ve bütçe dengelerini sarsmayacak bir formülün geliştirilmesi halinde KDV'nin yüzde 1'lere kadar çekilebileceği kaydedildi. Kitapta KDV oranı halen yüzde 8 olarak uygulanıyor. Bu oran yüksek olduğu gerekçesiyle yayıncı ve kitapevlerinin eleştirilerine neden oluyor.

Maliye Bakanı Unakıtan, ilaç başta olmak üzere bazı ürünlerde KDV oranlarında indirime gitmek üzere formüller üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Hükümet daha önce de cenaze hizmetleri, kan ve kan ürünlerinde KDV oranını yüzde 18'den yüzde 1'e yine bu oran mamalar ile serum ve aşılarda ise yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!