Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Romen işçi çalıştıran yandı

Yabancı kaçak işçilerin çalışma koşullarının denetlenmesi ve izne bağlanması amacıyla hazırlanan yasa taslağı ile izinsiz yabancı işçi çalıştıran işverenlere, çalıştırdıkları işçi başına 2 milyar 500 milyon lira idari para cezası verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan yabancı kaçak işçilerin çalışma koşullarının denetim altına alınması ve izne bağlanmasını öngören yasa taslağı, Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Taslağa göre, izinsiz yabancı işçi çalıştıran işverenlere, çalıştırdıkları işçi başına 2 milyar 500 milyon lira idari para cezası verilecek. Türkiye'de bağımlı (bir işverenin yanında) izinsiz çalışan yabancı işçilere ise 500 milyon lira, bağımsız çalışan yabancı işçilere ise 1 milyar lira idari para cezası uygulanacak.

İhracatçılar 2001'de 30 fuara katılacak

Türk ihracatçı firmalar 2001 yılında fuardan fuara koşacak. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), imalat sanayinde faaliyet gösteren küçük ve orta boy işletmelerin ürünlerini tanıtmaları amacıyla, 2001 yılında 30 uluslararası fuar düzenledi. Firmalar, 2001 yılında otomotiv yan sanayi, gıda, mobilya, yapı, makina, moda, tekstil, genel tüketim malları, mermer, plastik, yan sanayi ve tekstil ürünleri konularında yapılacak fuarlara ulusal düzeyde katılacaklar. Fuarlar, Ladin, Sen, Tüyap, ABC, İzfaş, Forum, Türkel ve İTO tarafından organize ediliyor.

Ferco Motor'dan taksitle motosiklet

Vespa, Pieggio ve Gilera markalı scooterlar ile motosikletseverlere hizmet eden Ferco Motor, müşterilerine taksitle alışveriş yapma imkanı bunuyor. Ferco Motor, Advantage Card işbirliği ile müşterilerine 4 ay vade farksız taksit imkanı sunulurken, Advantage Card sahiplerine 6 aydan 18 aya kadar vade imkanı da veriliyor.

İntersport, ünlü markalarla İstanbul'da

İsviçre'de 400, dünyada 4 binden fazla mağaza ile faaliyet gösteren Intersport zincirine İstanbul da eklendi. İntersport, Suadiye'deki mağazasında tenisten kayağa, basketboldan yüzmeye kadar her türlü spor malzemesine yer veriyor. Mağazada Nike'tan Adidas'a, O'Neil'den Salamon'a, Killy'den Head'e kadar 25 değişik ketogoride 40 ünlü marka sporseverlere sunuyor.

Vestel'den no-frost buzdolabı

Yılda 1 milyon 200 bin adet buzdolabı üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük üreticilerinden biri olan Vestel, kendi patenti ile no-frost buzdolabı üretimine başladı. İlk modeli NT 465 HG ile 2001 yılında pazarda iddialı olan Vestel, bu ürünü 519 milyon 200 bin liradan peşin fiyatına 8 taksitte satışa sundu.

I-Zone ile anında mini fotoğraflar

Polaroid tarafından geliştirilen I-Zone fotoğraf makineleri ile anında kendiliğinden yapışkanlı mini fotoğraflar elde etmek mümkün. Gençler için mavi, kırmızı ve yeşil renkte ve cep boyutunda tasarlanan bu mini fotoğraf makinesi, farklı flash özelliği ile hem iç mekanlarda hem de değişik hava koşullarında fotoğraf çekme imkanı veriyor.

Miller'e yeni yıl ambalajı

Dünyanın en çok tercih edilen bira markalarından biri olan Miller Genuine Draft, yeni yıla 12 şişelik paket ambalajıyla giriyor. Efes İçecek Grubu tarafından üretilen Miller Genuine Draft, Türk tüketicisinin beğenisine geçtiğimiz yaz aylarında sunulmuştu. 33 cl'lik şeffaf, uzun boyunlu cam şişelerde satılan Miller, yeni 12'lik ambalajı ile Türkiye'de bir ilke imza attı.

Danone'den öğünlük yoğurt

Sabanacı Holding ortaklığı DanoneSA'nın ürettiği Danone Doğal Yoğurt, tüketici beklentileri göz önüne alınarak 200 gramlık yeni öğünlük paketler ile piyasaya sunuldu. Danone Doğal Yoğurt'un hem normal, hem de light olarak ürettiği yeni öğünlük paketle, porsiyonluk taze kullanım ve pratik tüketim amaçlanıyor.

Şeker Piliç'ten 22 yeni ürün

Şeker Piliç, 2001'e 22 yeni işlenmiş ürünle giriyor. Tüketicinin beğenisine sunulacak 22 yeni üründe gül böreğinden muska böreğine, kasap köftesinden İnegöl köftesine Türk mutfağının eski tatlarına yer veriliyor.

Otellere özel yastık

Dunlopillo, Sauder, La-Z-Boy gibi dünyaca ünlü markaları Türk tükecisi ile tanıştıran Altın Yatak, otel mÜşterileri için dört yastıktan oluşan özel ‘‘Yastık Menüsü’’ hazırladı. Altın Yatak'ın, Yastık Menüsü'nü kullanan otel müşterileri bu uygulama ile check-in sırasında Goldengoose Kaz Tüyü, Dunlopillo Doğal Lasteks, Linette Boncuk Elyaf ve Linete Pamuk Yastık'tan birini tercih etme imkanına sahip oluyor.

Hugo Boss Ankara'da

Türkiye'deki faaliyetlerini bugüne kadar İstanbul Nişantaşı'ndaki mağazası ile yürüten Hugo Boss, ikinci mağazasını Ankara'da açtı. Hugo Boss'un Ankara mağazasının dekorasyonu, Hugo Boss'un tüm dünya mağazalarının tasarımını yapan mimari ekip tarafından gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!