Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sınai Yatırım'a yoğun ilgi

TÜRKİYE'de özel sermayeli en büyük iki yatırım ve kalkınma bankasından biri olan Sınai Yatırım Bankası'na 128 bin kişi ortak oldu. Sınai Yatırım Bankası'ndan yapılan açıklamada, halka arzda yatırımcılardan yoğun ilgi geldiği ve 128 bin yeni ortak kazandıkları belirtildi. Açıklamada, sermayenin 10 trilyon liradan 22.5 trilyona liraya çıkartarak yüzde 20'sini halka açıldığı ve sabit fiyatla talep toplama yönteminin kullanılarak hisse senetlerinin satışının 3 bin 100 liradan yapıldığı belirtildi.

Kalite ödülleri bu yıl İstanbul’da

AVRUPA Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) her yıl düzenlediği ''Mükemmellik Forumu'', bu yıl İstanbul'da yapılacak. ‘‘Farklılıkların bir arada yönetimi: Mükemmelliğe doğru bir köprü’’ ana temasıyla düzenlenecek olan EFQM Forum 2000, 27-28 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilecek. EFQM Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Kantarcı ile KalDer Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, forum süresince İstanbul'un, uluslararası iş dünyasının önde gelen temsilcilerini konuk edeceğini bildirdiler. Ayrıca forumda Avrupa Kalite Ödülleri de törenle sahiplerini bulacak.

Ataman'a Finlandiya nişanı

FİNLANDİYA Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, Finlandiya'nın İstanbul Fahri Başkonsolosu Ural Ataman'a iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki başarılı çalışmalarından dolayı Finlandiya Aslanı Nişanı verilmesini kararlaştırdı. Finlandiya Büyükelçiliği'nden verilen bilgiye göre nişan dün, Finlandiya Dış Ticaret Bakanı Kimmo Sasi'nin de katıldığı bir törenle, Ural Ataman'a sunuldu. Ataman, 10 yıldan beri Finlandiya Fahri Başkonsolosu olarak çalışıyor. Bu 10 yıl içinde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin önemli ölçüde artış gösterdiği belirtiliyor.

Kalite guruları geliyor

TÜRKİYE, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) 27-28 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştireceği ‘‘Mükemmellik Forumu’’nda, dünya çapında ünlü kalite uzmanlarını ve değişimin mimarlarını ağırlamaya hazırlanıyor. EFQM Yönetim Kurulu Üyesi ve EFQM Forum 2000 Organizasyonu'nun Başkanı Hazım Kantarcı, şu açıklamayı yaptı: ‘‘American Institute for Managing Diversity'nin kurucusu ve Başkanı Dr. Roosevelt Thomas, strateji, yenilik ve değişim yönetimi alanında Harvard Universtiy'den Prof. Rosabeth Moss Kanter, Stockholm School of Economics'den çok uluslu şirketlere araştırma ve danışmanlık hizmeti veren Dr. Kjell Nordström gibi uzmanların yanı sıra Deutsche Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hagen Hultzsch, Daimler Chrysler Kuzey Afrika Başkanı Christoph Kopke, Vaillant Başkanı Manfred Ahle gibi tepe yöneticiler de birikimlerini aktaracaklardır.’’

Koç, TAG ile bilet satacak

KOÇ Holding, İngiliz TAG Enterprises Limited şirketiyle İstanbul'da, spor, kültür ve eğlence faaliyetlerinin biletlerinin satış ve dağıtımını yapmak üzere ortak şirket kurdu. Koç Grubu ile TAG Enterprises'in İstanbul'da kurduğu şirkete ‘‘Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş.’’ adı verildi. Spor, kültür ve eğlence faaliyetleri için bilet, satış, basım ve dağıtım hizmetleri yapacak olan şirket, her türlü eğlence, kültür ve spor faaliyetlerine ilişkin bilgilere erişim hizmeti de verecek. Sermayesi 600 milyar lira düzeyinde bulunan şirkette, her iki ortak da eşit paya sahip oldu. Şirkette yönetim kurulu üyeliklerine Ali Koç, Levent Zağra, Kadri Önel, Ali Abhary ile Dawe William Rodner getirildi.

Reklamda nostalji sergisi

REKLAMCILAR Derneği'nin düzenlediği ‘‘Reklam, Hayat ve Yansımalar’’ konulu sergi, Bilgi Üniversitesi Taksim Kampusu'nda açıldı. Açılışta konuşan Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nesteren Davutçuoğlu, daha çok tanıtım ve bilgi amacıyla başlayan Türk reklamcılığının, uzun bir süre gayrimüslüm insanlar tarafından yapıldığını kaydetti. Davutçuoğlu, bügünkü anlamdaki reklamların 1950'lerde şekillenmeye başladığını ifade ederek, ‘‘Türkiye'de reklamın dili ve anlatımı, edebiyat ve görsel sanatların kaynaklarından beslenerek gelişti. Reklamın gelişimi, ticaretin ve sanayinin gelişimine paralel olarak gerçekleşti’’ dedi. Sergide, 1840-1940 yılları arasında yapılmış 228 reklam ilanı yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!