Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Döviz rezervi azaldı

MERKEZ Bankası'nın döviz rezervleri Mayıs ayının üçüncü haftasında 328 milyon dolar azalış gösterdi. Merkez Bankası verilerine göre, 12 Mayıs'ta 23 milyar 279 milyon dolar olan Banka'nın döviz rezervleri, 18 Mayıs'ta 22 milyar 951 milyon dolara indi. Öte yandan, en son 5 Mayıs tarihli verilere göre, Türkiye'nin toplam brüt rezervleri 36 milyar 627 milyon dolar oldu. 28 Nisan'da 36 milyar 195 milyon dolar olan brüt rezervlerde bir haftada 432 milyon dolar artış kaydedildi.

Alkim'in santrali üretimde

AVRUPA'nın ikinci en büyük sodyum sülfat üreticisi Alkim Alkali Kimya A.Ş. 'nin (Alkim), Afyon'da 200 bin ton yıl kapasiteli Rafine Sodyum Sülfat Tesisleri'nde kurulan 3 megavat gücündeki elektrik santrali üretime başladı. 1998 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım ile kurulan santral, Amerikan Babcok Wilcox/Gama tarafından teşvik belgesinde verilen süreden daha önce tamamlandığı belirtildi.

7 fonun tasfiyesi onaylandı

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, 7 fonun tasfiyesini öngören yasayı onayladı. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanan yasa ile tasfiyesi öngörülen fonlar şunlar: ‘‘Son altı yılda herhangi bir faaliyet göstermeyen ve işlemez duruma gelmiş Menkul Kıymetler Tanzim Fonu, Deprem Fonu, Gecekondu Fonu ve Sağlık Hizmetlerini Destekleme Fonu ile devamına gerek kalmayan Kamu Ortaklığı Fonu, Türk Sporunu Teşvik Fonu ve Muhtaç Ailelerine Yardım Fonu.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!