Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hazine % 37.5'le borçlandı

HAZİNE Müsteşarlığı'nın dün gerçekleştirdiği 13 ay vadeli tahvil ihalesine toplam 1 katrilyon 667.2 trilyon liralık teklif gelirken, ihalede 987.4 trilyon liralık nominal satış gerçekleşti. Net satış miktarının 700.6 trilyon lira olduğu ihale kapsamında nominal olarak 127.5 trilyon liralık tahvil kamuya, 18 trilyon liralıktahvil de piyasa yapıcılarına satıldı. Tahvil ihalesinde yıllık basit ortalama faiz yüzde 38.02, bileşik ortalama faiz oranı da yüzde 37.53 olarak gerçekleşti.İhalede basit faiz minimum yüzde 37.61, maksimum yüzde 38.32, bileşik faiz minimum yüzde 37.13, maksimum yüzde 37.82 oldu.

İktisat 150 milyon Euro topladı

İKTİSAT Bankası, uluslararası piyasalara 5 yıl vadeli 150 milyon Euro tutarında ihracat alacaklarına dayalı menkul kıymet ihracı (sekuritizasyon) gerçekleştirdi. İktisat Bankası'ndan yapılan açıklamada, Alman Dresdner Kleinwort Benson ve İtalyan Banca IMI'nin liderlik yaptığı ihraçtan sağlanan uzun vadeli kaynağın, bankanın ihracat finansmanı amaçlı kredilerinde kullandırılacağı bildirildi.

Bayındır, Moldovya'da banka açıyor

BAYINDIR Holding'in çoğunluk hissesine sahip olduğu Bükreş Merkezli Banka Turko Romana (BTR) Moldovya'da bir girişim bankası açıyor. BTR'nin altıncı kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere yapılan açıklamada, BTR Moldova adını alacak olan ve çoğunluk hissesi BTR'de olacak olan yeni bankanın açılışının bugün yapılacağı belirtildi. BTR açıklamasında bu yıl Romanya'daki şube ağını ise mevcut 18'den 30'a çıkarmayı planladıklarıda kaydedildi.

Osmanlı'dan görüntülü chat hizmeti

OSMANLI Bankası, internet şubesi ile müşterilerine ‘‘görüntülü f-chat’’ hizmeti vermeye başladı. Osmanlı Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, görüntülü f-chat, klasik chat'ten farklı olarak karşınızdaki kişiyi görememe sorununu ortadan kaldırarak, müşteriler ve müşteri temsilcilerinin fotoğrafını ekranda görebilme olanağı sağlıyor. Banka müşterileri, görüntülü f-chat sistemiyle müşteri temsilcisine doğrudan ulaşarak, herhangi bir konudaki ihtiyaçlarını belirtebilecekler.

Çiçekçi borçları ertelendi

TARIM ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, kesme çiçek üreticilerinin zirai kredi borçlarının bir yılı ödemesiz, bir yılı da faizsiz olmak üzere 2 yıl ertelendiğini bildirdi. Gökalp, yaptığı açıklamada, kesme çiçek sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin içinde bulunduğu sıkıntıdan dolayı Ziraat Bankası'na olan borçlarını ödeyemediklerini, bu yüzden de dünya pazarlarında rekabet edemediklerini kaydetti. ektörün 5 bine yakın çalışanı bulunduğunu hatırlatan Bakan Gökalp, Ziraat Bankası'na olan borçların, bir yıl ödemesiz, bir yılı da faizsiz olmak üzere 2 yıl ertelendiğini açıkladı.

Tetra Pak plastik ambalajda

SIVI gıda ambalaj sektörü kuruluşu Tetra Pak, karton ambalaj sektöründen sonra plastik ambalaj sektörüne de girecek. Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Jan Hildingstam, düzenlediği basın toplantısında şirketin geçen yılki faaliyetleri ve 2000 yılı hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Uzun ömürlü süt ve diğer gıda ürünlerine yönelik aseptik karton ambalajlama sistemlerinde önemli bir pazar payına sahip olan İsveç sermayeli Tetra Pak'ın 14 yıldır Türkiye pazarında faaliyette bulunduğunu hatırlatan Hildingstam, şirketin, sıvı gıda işleme ve karton ambalajlama sistemlerinin yanı sıra plastik PET ambalaj imalat ekipmanları da sunarak faaliyet alanını genişleteceğini bildirdi.

Türk yazılım şirketinin başarısı

LOGO Business Solutions'ın (LBS) ERP çözümü Gold Open 5, Microsoft Backoffice logosunu almaya hak kazandı. LBS'den yapılan açıklamaya göre, Gold Open 5, Microsoft'un test merkezi Veritest'te tüm güncel ve yeni gereksinimleri karşıladığını kanıtlayarak, kalitesini tescil etti. Böylece, dünyanın bu logoya sahip sayılı kuruluşları arasında yerini alan LBS'nin, aynı zamanda Türkiye'nin Microsoft Backoffice logosuna sahip ilk ve tek firması olma ünvanını kazandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!