Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

SPK kayıttan çıkarmada esnek

HALKA açık anonim ortaklıklar, son iki yıldaki ortak sayılarının 200'ün altında kalması durumunda, talep üzerine SPK kaydından çıkarılabilecek. SPK'nın, ihraççıların muafiyet koşullarına ve Kurul kaydından çıkarılmasına ilişkin tebliğde yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, halka açık ortaklıkların başvuru tarihinden itibaren geçmiş iki yıl içinde ortak sayısının 200'ün altında olduğunun belgelenmesi durumunda sözkonusu ortaklık Kurul kaydından çıkarılabilecek.

Altın ithalinde patlama

ALTIN ithalatında büyük bir patlama yaşanıyor. İstanbul Altın Borsası (İAB) verilerine göre, 1999 yılı Ocak ayında 1000 kilogram altın ithalatı gerçekleştiren Borsa üyeleri, geçen ay 11 bin 750 kilogram altın ithal etti. Bu miktar 1996 yılında 6 bin 50, 1997'de 7 bin 460 ve 1998'de ise 6 bin 500 kilogram olarak gerçekleşmişti. İAB Başkanı Serdar Çıtak, altın ithalatındaki artışı son derece olumlu olarak niteledi.

Ege Profil’e yabancı ortak

EGE Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. ortakları, dolaşımda bulunmayan sermayenin yüzde 47'sini temsil eden hisseleri, Deceuninck Plastics Industries'e devretme kararı aldı. Ege Profil'den İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, hissedarlardan Mazhar Zorlu Holding yüzde 18.74, Kemal Zorlu yüzde 6.63, Nafiz Zorlu yüzde 6.63, Ayhan Serferaz Zorlu yüzde 7, Namık Kemal Zorlu yüzde 7 veAkalın Zorlu yüzde 1 şirket hissesini İMKB Toptan Satışlar Pazarı'nda Deceuninck'e devredecek. Açıklamada, İdare Meclisi'nin devirlere izin verdiği bildirildi.

Ankara ve Güven Sigorta'da ihale tamam

ANKARA ve Güven Sigorta'nın özelleştirilmesi ihalesine toplam 17 milyon 750 bin dolarlık teklif geldi. İki kuruluşun ihaleleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapıldı. Ankara Sigorta'ya 6 milyon 350 bin dolarla en yüksek teklifi Ceylanlar Turizm İşletmecilik verdi. Güven Sigorta'nın özelleştirilmesi ihalesinde ise en yüksek teklif, 11 milyon 400 bin dolarla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nden geldi.

Tansaş’ta işler yine karıştı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Tansaş'ın yüzde 29'luk A grubu hisselerinin Garanti Bankası'na satışının İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi kararını temyiz etmeyeceklerini söyledi. Belediye'nin temyiz etmemesi durumunda mahkeme kararının kesinleşeceğini belirten Piriştina, şunları söyledi:

‘‘Mahkeme kararı kesinleşeceğine göre, meclis ve encümen kararları da düşmüş olacak. Bu durumda hisselerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri gündeme gelecek. Fakat ortada bir de hisse devri sözleşmesi var. Onların verdiği 64 milyon dolar var, yatırımları var.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!