Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nde enflasyon geriledi

Avrupa Birliği ülkelerinde enflasyon gerilemeye devam ediyor. Euro'yu, 1 Ocak'tan itibaren ortak para birimi kabul eden 11 ülkede yıllık enflasyon Aralık sonu itibariyle binde 8 olarak hesaplanırken, AB genelinde toplam yıllık enflasyon yüzde 1'e indi. Avrupa Birliği İstatistik Ajansı'ndan (Eurostat) yapılan açıklamada, Euro'ya geçen 11 ülkede 1997 Aralık ayında yıllık enflasyonun yüzde 1.5 olduğu hatırlatılırken, Euro bölgesinde (Euroland) enflasyon oranında istikrarlı bir düşüş olduğu ifade edildi. Euroland'ta geçen yıl Kasım ayı itibariyle yıllık enflasyon oranı ise binde 9 olarak gerçekleşmişti.

Bugün ve yarın vergi ödenecek

Çevre Temizlik ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi ile Gayrimenkul Sermaye İradı Gelir Vergisi Beyannamesi verme ve 1. taksidinin ödenmesi süresi 1 Şubat Pazartesi günü sona eriyor. Maliye Bakanlığı, yığılmaları önlemek ve vatandaşların vergilerini zamanında ödemelerini sağlamak amacıyla adeta seferberlik ilan etti. Cumartesi ve Pazar günleri vergi dairelerinin yanı sıra belediyeler, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şubeleri de hafta sonu hizmet verecek. Yetkililer, Pazartesi son mükellef vergisini verene kadar tüm birimlerin çalışacağını söylediler. Bakanlık yetkilileri, özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde yoğun kuyruklar olduğuna dikkat çekerek, sıkışıklığın bitmemesi halinde Pazartesi günü süre uzatımının sözkonusu olabileceğini belirtiyorlar.

Özyürek CHP'den milletvekili adayı

TÜRMOB Genel Başkanı Mustafa Özyürek, Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Milletvekili adayı oldu. 1939 yılında Nevşehir'de doğan Özyürek, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 1962'de Maliye Bakanlığı'na hesap uzman yardımcısı olarak giren Özyürek, SODEP-Halkçı Parti birleşmesinden sonra İstanbul İl YÖnetim Kurulu Üyeliği, Kurultay delegeliği, 27 Mart 1989 yerel seçimleri sırasında SHP İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu. 1989-1994 yıllarında Bakırköy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeliği ve Grup Başkanlığı yaptı. Halen CHP'nin Parti Meclisi Üyesi.

Türk tasarımı Düsseldorf yolcusu

Yurtdışında birçok Avrupalı firmayla çalışan Türk modacısı Deniz Mercan, 7-9 Şubat tarihlerinde Düsseldorf'da düzenlenen CPD fuarında Türkiye'yi temsil edecek. Mercan'ın ilk kişisel koleksiyonu, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından üç gün tekrarlanacak defilelerle dünya moda basınına lanse edilecek. Mimar Sinan Üniversitesi mezunu Deniz Mercan, Düsseldorf'da sergileyeceği koleksiyonunu ilk kez yine mezun olduğu okulda, Uğurkan Erez'in koreografisiyle tanıttı. 1962 doğumlu Deniz Mercan, Mimar Sinan Ünhiversitesi'ni bitirdikten sonra İtalya'da çalıştı. Mayo ve iç çamaşırı konusunda Valentino, Ferre, Nikos gibi stilistlerle de çalışan Deniz Mercan 1992'den beri free-lance olarak Alman, Türk ve İtalyan firmaları ile çalıştığı gibi tasarım dersleri veriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!