Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

ÖYK yarın toplanacak

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK), yarın toplanması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, yarın toplanması beklenilen ÖYK'nın gündemi henüz kesinleşmemekle birlikte, toplantıda, 1 milyar 160 milyon dolar ihalesi verilen Petrol Ofisi A.Ş'nin son durumu ile yapılan ihalelerde 24.5 milyon dolar verilen Trabzon Limanı, 29 milyon dolar verilen Antalya Limanı ve 16 milyon 250 bin dolarla Deniz Nakliyatı'nın Üsküdar binası'nın satışlarının onaylanması bekleniyor. Bu arada, dün bir gazetede yer alan ‘‘Ürgüp Moteli'nin Rum mezarlığı'nın üstüne kurulmuş olmasından dolayı alıcı firmanın alımdan vazgeçtiğine’’ ilişkin haber ile ilgili olarak, ihalenin, alıcı firmanın tahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

EGS GYO 1.6 trilyon kâr açıkladı

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı(EGS GYO), 1998'in ilk yarısını 1 trilyon 621 milyar 314 milyon 157 bin liralık karla kapattı. EGS'den yapılan açıklamada, EGS Grubu'nun, iki yıl önce gayrimenkul geliştirme ve işletmecilik alanında da şirketleşmeye gitmek amacıyla EGS GYO'yu kurduğu belirtildi. Açıklamada, İstanbul, İzmir ve Denizli'de büyük alışveriş ve iş merkezleri inşaatlarına başlayan EGS GYO'nun, bir yandan da ofis ve işyeri şatışlarına başladığı kaydedildi.

Simko'dan İran'da üretim kararı

TÜRKİYE'de üretilen Siemens ürünlerinden kontaktör (sigorta şalteri) ile gerilim panolarının İran'da da üretilmesine yönelik lisans anlaşmaları, Simko ve İran şirketinin yetkilileri tarafından İstanbul'da imzalandı. Kartal'daki Simko Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan Simko A.Ş. Şalt ve Enstalasyon Bölümü Satış Müdürü Kaya Tütengil, montaj sanayii tartışmalarından, yabancı ülkelere teknoloji transfer edebilecek bir yapıya ulaştıklarını bildirdi. İran'da 2.5 milyon dolara mal olan ve 12 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste, sadece test ve montaj yapılacağını belirten Tütengil, Siemens AG'nin İranlı Elektrokavir ve Semiran Taba firmalarıyla yaptığı lisans anlaşması çerçevesinde 3 yıl içinde 15 milyon mark ciroya ulaşmayı beklediklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!