Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Parfüm devleri şişede kapıştı

Moda dünyasının iki devi Calvin Klein ile Ralph Lauren, parfüm şişesi yüzünden mahkemelik oldu. ABD'de bir federal mahkemeye başvuran Klein, Lauren'in yakında piyasaya çıkacak olan ‘Romance’ adlı parfümünün, kendi ürettiği ‘Eternity’ parfümü ile aynı görüntüye sahip olduğunu iddia etti. Klein, şişesinin Eternity ile aynı görüntüye sahip olması dolayısıyla, Romance parfümünün satışının durdurulmasını da istedi. Gümüş renkli kapağı buluna Eternity ve Romance parfüm şişelerinin içinde kadının vücudunun kıvrımlarını andıran kum saati şeklinde ikinci bir şişe yer alıyor. Klein, şişelerdeki bu benzerliğin Eternity'nin satışını olumsuz etkileyeceğini öne sürüyor. Lauren ise Klein'in iddialarını reddederek, ‘şişelerin, reklamın ve ambalajın farklı olduğunu’ savundu.

Yabancı otelciler yatırım yarışında

Bir süre öncesine kadar sadece işletmeci olarak Türkiye'de bulunmak isteyen yabancılar, artık turistik tesis yatırımı için birbirleriyle yarışıyor. Yabancı otel işletmecileri yatırım yapmak için özellikle İstanbul, Tekirova-Belek arasındaki Antalya bölgesi, Pamucak-Kuşadası bölgesiyle Alanya üzerinde durdukları belirtiliyor.

BDO Hospitality Consulting Şirketi yetkilisi turizmci Mehmet Önkal, Türkiye'ye turizm yatırımı konusunda sık sık ciddi teklifler aldıklarını söyledi.

Son 15 yılda Türkiye genelinde 70 kadar turizm projesine katkıda bulunan şirketin yabancı müşterileri arasında Sheraton. Hilton, Inter-Continental, Le Meridien, Club Med gibi çok uluslu şirketler bulunuyor.

Turizmci Mehmet Önkal, yabancılardan ciddi yatırım teklifi aldıklarını ancak Türkiye'deki otel ve arazi sahiplerinin gerçekçi olmayan rakamlar istediklerini, kısa zamanda yüksek kâr elde etmenin peşinde olduklarını söyledi. Önkal, bilinçli bir turizm yatırımının 8-10 yıl içinde geri döneceğini belirterek, Türk yatırımcılarının kısa sürede, yüksek kâr beklentilerinden vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de halen 2 bin civarında turizm belgeli konaklama tesisi bulunduğunu hatırlatan Mehmet Önkal, Türk yatırımcıların gerçekçi olmaları halinde hem turizmin gelişeceğini, hem de ülkenin kalkınacağını söyledi.

Karadeniz yolunun iş makinesi hazır

Haberin Devamı

Samsun'dan başlayarak Sarp Sınır Kapısı'na kadar devam edecek gidiş geliş ikişer şeritli Karadeniz Sahil Yolu'nun, 2001 yılında bitirilmesiyle, şu anda 11-12 saat süren yolun, 5 saatte aşılabileceği belirtildi. Karadeniz Bölgesi'ne soluk aldıracak yolun yapımında kullanılacak 25 parça iş makinesi İstanbul'a getirildi. ABD'den 25 milyon dolara (6.5 trilyon) ithal edilen, greyder, silindir, ekskavatörlerin de yer aldığı makineler, İstanbul'dan Rize'ye gönderilecek. Cengiz İnşaat'ın Yönetim Kurulu Mehmet Cengiz, İngiltere'den alınan dış kredi ile getirttikleri 25 adet iş makinesinin, Hopa-Çayeli arasındaki 76 kilometrelik bölümde kullanılacağını söyledi. Cengiz, bu bölümünün Cengiz İnşaat, Mapa ve Makyol'un ortak girişimi yapılacağını belirtti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!