Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Reproset Agfa'nın temsilcisi

Agfa Elektronik Baskı Öncesi Sistemleri'nin Türkiye Distrübütörlüğü'nü, diğer Agfa ürünlerinin de distribütörü olan Reproset üstlendi. Repsoset, 1975 yılından beri Agfa'nın Fotoğraf, Tıbbi Görüntüleme ve Grafik Sistemleri konularında Türkiye Distribütörlüğü'nü yürütüyor. Yeni anlaşma ile dijital baskı ünütileri, bilgisayardan dijital kalıba ve dijital film çıkış cihazları gibi ileri teknoloji sistemlerini de Türkiye pazarına sunacak.

Sanayi üretimi arttı

Sanayi üretimi nisan ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.4 oranında büyüme kaydetti. Dört aylık üretim artışı ise yüzde 8.3'le geçen yılın aynı dönemindeki büyüme hızının üç puan üzerinde gerçekleşti.DİE'nin belirlemelerine göre, nisan ayında madencilik sanayi üretimi yüzde 9.3, imalat sanayi üretimi yüzde 6, elektrik gaz ve su sektörünün üretimi ise yüzde 0.6 oranında arttı.

Tarım kredisine muafiyet

Ticari bankalar aracılığı ile tarım kooperatifleri üyesi çiftçilere, münhasıran tarıma yönelik kullandırılan azami 2 milyar liraya kadar krediler, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintisinden muaf olacak. Merkez Bankası'nın dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğine göre, ticari bankalar tarafından tarımsal sanayiye yönelik açılan krediler bu muafiyetten yararlanmayacak.

Turizmde yatırım atağı

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), turizmde 1 milyon yatak ve 25 milyon turist hedefine ulaşılması için ikinci yatırım atağı başlatıyor. TYD, bu çerçevede hazırladığı ‘‘Turizmde 2010’’ projesini, kuruluşunun 10. yıldönümü için 8 Haziran’da Ankara Sheraton Oteli'nde düzenleyeceği panelde açıklayacak. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katılacağı panelde, Dernek Başkanı Barlas Küntay ile Başkan Yardımcısı Yılmaz Türkeri ikinci yatırı atağı ve devlet ile işbirliği konusundaki görüşlerini anlatacaklar.

Süzer turizme girdi

Süzer Holding, bankacılık sektöründen sonra turizm alanında faaliyet göstermek üzere ‘‘Kent Turizm İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş.’’ adı altında Bülent Özal ile ortak şirket kurdu. Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan duyuruya göre, sermayesi 100 milyar lira olan şirkette en büyük paya 51 milyar lira ile Bülent Özal sahip oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!