Kırgızistan'da 8 Türk ÅŸirketi vergi listesinde

Güncelleme Tarihi:

Kırgızistanda 8 Türk şirketi vergi listesinde
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 29, 2004 13:47

Kırgızistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinden 8 tanesi, 2003 yılında en çok vergi veren 100 şirket arasına girdi. Karayolunun yenilenmesi işini gerçekleştiren ENTES İnşaat, listenin 8'inci sırasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, ülkede en fazla vergi ödeyen 167 şirketin isimlerini yayınladı. Erkintoo gazetesinde yer alan listedeki ilk 100 şirket arasında, 8 tane de Türk şirketi bulunuyor. Listenin ikinci kısmında da 1 Türk şirketi yer alıyor.

Başkent Bişkek ile ülkenin ikinci büyük kenti Oş'u birbirine bağlayan karayolunun bir bölümünün yenilenmesi işini gerçekleştiren ENTES İnşaat, listenin 8'inci sırasında yer alırken, Kanadalılar'ın altın şirketi KUMTOr'u dahi geride bıraktı.

Türkiye'deki bazı mobilya ve halı şirketlerinin temsilciliğini yapan Ata Mobilya, listede 18'inci sırada, başkentte büyük bir alışveriş merkezi kuran ve işleten, ayrıca çeşitli müteahhitlik işleri yapan Beta İnşaat 23'üncü sırada yer alıyor.
  Â
Merkezi, Kazakistan'da bulunan ve ağırlıklı olarak pazarlama üzerinde faaliyet gösteren Turkuaz Grubu'nun Bişkek'teki şirketlerinden Kardar-Trade 33'üncü sırada yer alırken, listenin 35'inci sırasında bulunan Demir-Kırgız International Bank ise aynı zamanda ülkede en fazla vergi ödeyen banka oldu.

Haberin Devamı

Anadolu Endüstri Holding Grubu'nun Kırgızistan'da açtığı Coca Cola Bişkek Bottler, en fazla vergi ödeyen 100 şirket arasında 91'inci, Türk Eximbank kredisiyle yapılan ve mülkiyet sorunu hala çözülemeyen Pınara Bişkek Oteli 92'inci, Kırgız-Türk Ortaklığı olan Akun un fabrikası 94'üncü sırada bulunuyor.
Â
Calalabat kentinde pamuk işleme tesisi bulunan Atlas Cotton LTD'de bu ülkede en fazla vergi ödeyen şirketler arasında kendisine 154'üncü sırada yer buldu.
  Â
Bakanlık, ülkede en fazla vergi veren şirketler listesini yayınlarken, bu şirketlerin ödedikleri vergi miktarı konusunda bilgi vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!