Kira beyannamelerini muhasebeciler dolduracak

Güncelleme Tarihi:

Kira beyannamelerini muhasebeciler dolduracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 16:40

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin yaptığı anlaşmaya göre, tek konutu bulunanların kira beyannameleri, muhasebecilerce ücretsiz olarak doldurulup, internet ortamında Maliye'ye gönderilecek

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) arasında yapılan bir anlaşma ile kira geliri bildiriminde bulunacak olan mükelleflere “beyanname doldurma ve gönderme” hizmeti verilecek.

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, 2005 yılında kira geliri elde edenlerden 1 konutu bulunanların kira geliri beyannamesi, muhasebeciler tarafından ücretsiz doldurulacak. Beyanname, muhasebeci tarafından internet ortamında Maliye'ye ulaştırılacak.

Birden fazla konutu olanların kira geliri beyannameleri ise muhasebeciler tarafından 10 YTL karşılığında doldurulup, yine internet ortamında gönderilecek. Söz konusu anlaşma, işyeri kira geliri olanların beyannamelerinin doldurulması aşamasında da geçerli olacak. 2005 yılında işyeri kira geliri 100 bin YTL'ye kadar olanların, kira geliri beyannamesi 30, 100 bin YTL'nin üzerinde olanların ise 50 YTL karşılığında hazırlanacak.

YAŞLILARA YARDIM

Gelir İdaresi Başkanlığı, kira gelirlerinin beyanı için vergi dairelerinde de çeşitli önlemler aldı. Bu çerçevede, kira geliri beyannamesi verecek 60 yaş üzerindeki vatandaşlar için vergi dairelerinde her türlü kolaylık sağlanacak. İsterlerse bu kişilerin beyannameleri, görevlilerce doldurulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!