KIN coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Kin ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

KIN coin nedir Hangi borsalardan alınır Kin ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 23:55

Son zamanlarda kripto paralarda çeşitlilik giderek artıyor. Bunlardan birisi de Kin (KIN) coin, "KRE" olarak bilinen teşvik modeli aracılığı ile dolaşıma giriyor. Kin üzerinde çok ilgi çekici ve merak uyandırıcı içerik geliştiriciler etkileşim miktarlarına göre de ödüllendiriyorlar. KIN coin nedir? Hangi borsalardan alınır sizler için tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Geliştirilmiş olan bu modelde, kimseye faydası olmayan beğenilme miktarı ve geleneksel yöntemlerdeki kullanıcı verisi toplama ortadan kalkıyor.

KIN Coin Nedir?

En çok merak edilen kripto para birimleri arasında yer alan Kin; tüketici hizmetleri ve uygulamalarından meydana gelen dijital bir ekosistem üzerinde ise, para yerine geçer. Başlangıç aşamasında ise, Ethereum blockchain ağı ile ERC20 tokeni olarak ile başlatılan Kin, bir çeşit mesajlaşma uygulaması olan Kik Messenger ekosisteminin en temel para birimi şekilde de tasarlandı. İlk zamanlarda Kik, kripto para yerine Kik Puanı adı verilen ödül sistemi olarak çalışıyordu. Bu sistem ise, 2017 yılında sona erdi.

Kin coin, İngilizcede akrabalık anlamına da gelen "kinship" kelimesinin kısaltması olarak bilinir. Asıl amacı Kik topluluğu içinde olan bağları güçlendirmek şeklinde tanımlanıyor. Kik, 2017 yılında Eylül ayında Kin ilk token arzı (ICO) işlemi üzerinden yaklaşık olarak 100 milyon dolar para topladı. 2019 yılının Eylül ayında ise Kik, başlattığı Kin ICO'sunun kayıt dışı bir menkul kıymet satıp satmadığı konusunda Amerika Birleşik Devletleri Borsa ve Güvenlik Komisyonu ile bir davaya konu oldu. Düzenleyici kurum ise, bu mesajlaşma uygulamasını ifade etti. 2019 yılının Ekim ayında MediaLab, Kin'i korumak için Kik Messenger'ı da satın aldı.

Haberin Devamı

Kin Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Kin coin, dijital para birimi sunan herhangi bir kripto para borsasından kolaylıkla satın alabilirsiniz. Kullanacağınız borsayı seçmeden önce detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. Aynı zamanda kin coin satın almak İçin öncelikle satın alma işlemini gerçekleştireceğiniz borsada bir üyelik gerçekleştirebilirsiniz. Kin tokeni CoinTiger, Hitbtc, Coinall, Yobit, Fatbtc, COSS gibi pek çok borsada işlem görüyor. Bu borsalardan birinden istediğiniz herhangi bir pariteden Kin tokeni de satın alabilirsiniz.

Kin Coin Zaman Çıktı?

Kin Coin, tüketici hizmetleri ve uygulamaları dijital ekosisteminde para olarak kullanılıyor. İlk önce Ethereum ERC20 belirteci şeklinde piyasaya sürülmüştür. Aynı zamanda Kik ekosisteminde yer alan anapara olacak şekilde tasarladı. Kik ilk aşamada 2017 yılında sonlanan Kik Points adı verilen kripto para birimi değil, aslında bir ödül puan sistemi de başladı. Kik, 2017 yılında Eylül ayında ICO için, 100 Milyon Dolar topladı. Bu coinin asıl amacı, Kik Coin topluluğunda bulunan bağları güçlendirmek şeklinde belirttiler.

Haberin Devamı

Kin Coin Ne İş Yapar?

Kin tokenleri, Kin Rewards Engine ya da “KRE" olarak da tanımlanan teşvik modeli sayesinde piyasada dolaşıma giriyor. Kin üzerinde çok ilgi çekici bir içerik olarak ortaya çıkan geliştiriciler ise, etkileşim miktarlarına göre pek çok farklı şekillerde de ödüllendiriyorlar. Geliştirilen model bu sayesinde ise, geleneksel yöntemlerde bulunan kimseye faydası olmayan ve kullanıcı verisi toplama beğenilme oranı da ortadan kalkıyor. Yeni kullanım senaryolarının benimsenmesi, kripto para için kullanıcılar arasında değer alışverişine izin veren ve bazı değerler oluşturulmasını teşvik eden bir yazılım üzerinden kolay bir para kazanma modelini de sunuyor. Bu yeni alternatif ise, değer üreten önemli içerik geliştiricilerin ve oluşturucuların ödüllendirildiği bir sistem meydana getirir. Geliştirici ve kullanıcılar, büyük veri tekellerinin değil de, paylaşılan çok özel bir dijital ekonomi etrafında daha çok konumlanıyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!