Kibar Holding Kazakistan'la işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Kibar Holding Kazakistanla işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 10:33

Kibar Holding metalürji alanında Kazakistan'la işbirliği yapmak istiyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en büyük holdingleri arasında yer alan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, metalürji alanında yapılabilecek ortak yatırımlar için Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi. Kazakistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Aset Issekeshev ile bir görüşme gerçekleştiren Kibar, metalürji alanında işbirliği olanaklarını inceledi.

Kazakistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Aset Issekeshev, yabancı şirketlerin ortak projelerle Kazakistan'a gelmelerinin kendilerini memnun edeceğini, yatırım için gerekli her türlü kolaylığın sağlanacağını kaydetti.

Metalürji'nin Kazakistan ekonomisinin öncelikli sektörleri arasında bulunduğunu anlatan Issekeshev, “Biz özellikle bu alanda her türlü projenize sonuna kadar destek oluruz” ifadelerini kullandı.

Otomotiv, gıda ve enerji alanlarında da yatırımları bulunan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Kazakistan'da da tesisler kurmak istediklerini söyledi. Kibar, işbirliğinin tüm detaylarını inceledikten sonra yatırım kararı vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önemli alüminyum, çelik ve metal üreticileri arasında bulunan Kibar Holding, halen yılda 240 bin ton alüminyum işleme kapasiteli tesislere sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!