KESK'ten bayram ikramiyesi talebi

Güncelleme Tarihi:

KESKten bayram ikramiyesi talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 14:34

KESK Yürütme Kurulu, tüm kamu çalışanlarına ve emeklilere en az yarım maaş tutarında 'bayram ikramiyesi' verilmesini istedi.

Haberin Devamı

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla çıkan genelgeye göre memurların Kasım 2011 maaşlarını 15 Kasım 2011 yerine bayramdan 2 gün önce, 4 Kasım 2011 Cuma günü avans olarak alacakları hatırlatıldı.  

Önceki hükümetlerin de bu yöntemi kullandığı ve uygulamanın kamu emekçilerine “büyük bir lütufta bulunuluyormuş” gibi gösterildiği iddia edilen açıklamada, bunun hak edilen maaşın sadece 11 gün önce verilmesinden ibaret olduğu ifade edildi.

Bayram öncesi harcamalar düşünülerek yapılan erken maaş ödemelerinin aslında kamu emekçilerinin aleyhine olduğu savunulan açıklamada, ortalama bin 500 lira maaş alan kamu çalışanlarının ay sonunu zaten zor getirdiği, bir sonraki maaşı alıncaya kadar olan 41 günlük sürede çok daha fazla zorlanacakları iddia edildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kamu emekçilerinin bayramı gerçekten bir bayram gibi kutlayabilmesi için hükümeti göreve çağırıyoruz. Eğer hükümet gerçekten kamu emekçilerini düşünüyorsa, kamu emekçilerine hak edişlerini maaş gününden önce avans olarak vermesine rağmen ulufe dağıtıyormuş gibi bir tavır sergilemekten vazgeçmelidir. Maaşını alıncaya kadar olan süreyi nasıl geçireceğini kara kara düşünmeye itilerek bayram da kendisine zehir edilen kamu emekçilerine gerçek bir müjde verilmek isteniyorsa, tüm kamu emekçilerine ve emeklilere en az yarım maaş tutarında 'bayram ikramiyesi' verilmelidir.”

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!