KESK: Zam oranları talebimizi karşılamaz

Güncelleme Tarihi:

KESK: Zam oranları talebimizi karşılamaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 16:17

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “açıklanacak memur maaş zam oranının talep ve ihtiyaçları karşılamayacağını, en önemli talepleri olan toplu iş sözleşmesi (TİS) ve grev hakkından yoksun kalındığını” bildirdi.

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, toplu görüşmelerin oyalamadan öte bir anlamının olmadığı, milyonlarca “kamu emekçisinin” bekletilerek bunun kanıtlandığı iddia edildi.

Uzlaştırma Kurulu raporunun üzerinden günler geçmesine rağmen 2007 zam oranlarının hala açıklanmadığı belirtilen açıklamada, 2006 yılı enflasyon farkının verileceğinin söylenmesine rağmen bir adım dahi atılmadığı öne sürüldü.
“Görüşmelerin hiçbir bağlayıcılığının olmadığı yönündeki görüşümüzün haklılığı her gün biraz daha kanıtlanmaktadır” denilen açıklamada, hükümetin, IMF'ye verdiği sözlere uygun hareket ettiği ve zam oranını bu çerçevede belirlediği iddia edildi.

Açıklamada, KESK'e çağrı yapılmadan diğer iki konfederasyonla 21 Eylül Perşembe günü toplantı yapılacağının kamuoyuna yansıdığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Bize göre, açıklanacak oran kesinlikle kamu emekçilerinin talep ve ihtiyaçlarını karşılamayacaktır. Çünkü en önemli talebimiz olan TİS ve grev hakkından yoksundur.

Büyüme ve refah payının emekçilere yansımadığı, vergi dilimlerinin emekçiler aleyhine sürekli yükseldiği, dolaylı vergilerde her gün rekorun egale edildiği, özelleştirmeler sonucu mağdur olan yüz binlerce emekçinin açlıkla yüz yüze bırakıldığı günümüzde birkaç puanlık zamla kimse emekçiyi kandıracağını sanmasın. Mücadele stratejilerinin toplu görüşme ve açıklanacak zamdan kendilerine siyasi rant elde etme üzerine kuranların da kamu emekçilerinin mücadelesine kazandıracakları bir şeyleri olmadığı geniş kesimler tarafından şimdi daha iyi görülmektedir.”
4688 sayılı yasa çerçevesinde yapılacak sendikal hak ve demokrasi mücadelesinin “güdük olmaya” devam edeceği savunulan açıklamada, TİS ve grev hakkını, örgütlenme özgürlüğünü ve uluslararası sözleşmeleri güvence altına alan, çalışanların ortak örgütlenmesine olanak tanıyacak, kamu emekçileriyle birlikte hazırlanacak yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ve bu ihtiyaçların açıklanacak tüm oranların üstünde bir zorunluluk olduğu ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!