KESK: Memur zammı emeklilere de yansıtılmalı

Güncelleme Tarihi:

KESK: Memur zammı emeklilere de yansıtılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 15:04

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, memur maaşlarına yapılacak zammın emeklilere de yansıtılması gerektiğini söyledi.

Tombul ve beraberindeki heyet, Emekli-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Veli Beysülen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Tombul, burada yaptığı konuşmada, “toplu görüşmelerin oyun olmaktan çıkarılması ve toplusözleşme hakkının kullanıldığı bir platforma dönüştürülmesi” gerektiğini savundu.
İsmail Hakkı Tombul, uluslararası sözleşmeler dikkate alındığında kamu çalışanlarının ve emeklilerin toplusözleşme hakkı bulunduğunu iddia etti.  Emeklilerin açlık sınırındaki aylıklarla yaşamını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Tombul, “Bu insanlık dramı Türkiye'nin ayıbıdır” dedi.

Tombul, kamu emekçilerinin maaşlarına yapılacak zammın emekli aylıklarına yansıtılması gerektiğini kaydetti.
En düşük memur maaşının 1.050 YTL'ye çıkarılmasını talep ettiklerini belirten Tombul, ayrıca çalışanlar arasındaki maaş farklılıklarının giderilmesini, memurlara 300 YTL kira yardımı yapılmasını, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesini istedi. Tombul, 2006 yılının ilk 6 ayında ilk kez bütçeden faiz dışı fazla verildiğine işaret ederek, “Bütçenin fazla kısmının bunu yaratanlara verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Veli Beysülen de geçen yıl ek ödeme almayan memurlara yapılan 40+40 YTL'lik ödemenin emeklilere yansıtılmaması dolayısıyla temayüllere aykırı davranıldığını savunarak, bu konudaki hukuk mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.
KESK'in önceki yıllarda olduğu gibi taleplerini toplu görüşmelerde gündeme getireceğini dile getiren Beysülen, sorunlarını kamuoyu gündemine getirmek için de 7 Ekimde bir miting düzenlemeyi planladıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!