Kerkük'te 20 Türk petrol sondaj kulesi

Güncelleme Tarihi:

Kerkükte 20 Türk petrol sondaj kulesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 02:21

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bağlı (TPAO) Turkish Petrolium şirketinin Genel Müdür Vekili Mete Gürel'in yabancı ajans ve gazetelerde yeralan ve TPAO'nun Kürt Demokratik Partisi (KDP) Lideri Mesut Barzani ile anlaşarak, KDP'nin kontrolündeki bölgede petrol arayacağı haberi, yine TPAO tarafından yalanlandı.

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Kenan Veziroğlu, TPAO'nun alt şirketi Turkish Petrolium Company Limited (TPIC)'in Irak hükümetinin kontrolündeki bölgelerde sondaj hizmeti vereceğini açıkladı.

Veziroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TPIC'nin Irak Petro Bakanlığı North Oil Company (NOC) şirketine, Birleşmiş Milletler (BM) onayı ile bedeli karşılığında Kerkük yakınlarındaki Khurmala sahasında, 20 kuyu sondaj hizmet vereceğini duyurdu. TPIC'nin Irak Petrol Bakanlığı'nın BM Programı kapsamında açtığı ihaleye katıldığını ve 20 adet petrol kuyusunun kazılması ihalesini kazandığını belirten Veziroğlu şunları söyledi:

‘‘Daha sonra NOC ile 22 Ağustos 2000 tarihinde ve buna bağlı olarak Irak Petrol Bakanlığı ile de 2 Ekim 2000'de sondaj sözleşmesi imzalanmdı. BM, NOC ile imzaladığımız bu sözleşmeye, 5 Ekim 2001 tarihinde onay verdi. Irak Merkez Bankası'nın New York şubesinde akreditif açtırmasından sonra 3 ay içinde projeye başlanacaktır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!