‘Kentsel’ piyango 200 sektöre vuracak

Güncelleme Tarihi:

‘Kentsel’ piyango 200 sektöre vuracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 00:00

Türkiye’de 6.5 milyon riskli binanın yıkılacağı kentsel dönüşümün süreç içinde 200 sektörde ekonomik canlanma yaratacağı hesaplanıyor.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “İnşaat sektöründeki firmaların halka arzlarında büyük artış olacak. Projeyle ev tekstili, beyaz eşya ve elektronik sektörü cumhuriyet tarihinin sıçramasını yapar. Asansör üreticileri bile tek başına kentsel dönüşümle dünya rekoru kıracak” dedi.

ÇARPAN MEKANİZMASI ETKİSİ

Kentsel dönüşümün Türkiye ekonomisine olası etkilerinin çarpan mekanizması mantığıyla düşünülmesi gerektiğini kaydeden Bakan Bayraktar, “Çimento, demir-çelik sektörlerinin yanı sıra inşaat firmalarının ve müteahhitlerin kentsel dönüşümün sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğine eminiz” dedi. Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Riskli ve çarpık binaların yıkılıp yeniden yapılacak olması hem istihdamı arttıracak hem de yeni iş kollarının doğmasını sağlayacak. İlk etapta inşaat, çimento, demir-çelik, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, müteahhitlik ve yapı malzemeleri şirketlerinin pastadan en büyük payı alacağını hesaplıyoruz. Sonra beyaz eşya, mobilya sektörlerinin canlanacağını düşünüyoruz. “

Haberin Devamı

Maliyetten kimse ürkmesin

GELİŞMELERİN inşaat sektöründe 2011’de yaşanan büyümenin bir benzerinin 2013’te de yaşanacağını gösterdiğini ifade eden Erdoğan Bayraktar, “Bu proje Türkiye’de en az 20 yıllık yeni iş sahaları açacak. Maliyetlerden kimsenin ürkmemesi gerekiyor. İç pazara yılda 5 milyar dolar artı getirecek. Bu da iç pazardaki operasyonel gücümüzün en az yüzde 3 artacağını gösteriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!