Kenelerle beç tavukları ile mücadele edilecek

Güncelleme Tarihi:

Kenelerle beç tavukları ile mücadele edilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 15:02

Son yıllarda kırım kongo kanamalı hastalığı vakalarının yoğun olarak görüldüğü iç bölgelerimizde keneyle biyolojik mücadele için çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışmayla, keneden kaynaklanan vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerde seçilen bazı köylerde vatandaşlara, birer çift olarak ve evlerinin önünde beslemek şartı ile beç tavukları dağıtılıyor.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da başlatılan bu çalışmayı Twitter'dan duyurdu.

Kenelerle beç tavukları ile mücadele edilecek

Biyolojik mücadele

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre dış ortamlara ve ilaçlara karşı son derece dirençli parazitler olan kenelerle mücadele son derece güç ve zaman zaman yapılan bilinçsiz ilaç kullanımı tabiatın kirlenmesine sebep olabiliyor. Bu sebeplerden dolayı kenelerle karşı kimyevi mücadele yerine biyolojik mücadele yapmak maksadıyla 2014 yılında üretilecek 3 bin adet beç tavuğu köylülere dağıtılacak. Yozgat’taki üretim istasyonunda üretilen tavuklar Çorum, Afyonkarahisar, Sivas, Yozgat, Gümüşhane, Bilecik, Amasya, Çankırı, Tokat illerinde köylülere gönderilecek.

Haberin Devamı

Kenelerle beç tavukları ile mücadele edilecek

Kenelerle biyolojik mücadele kapsamında yaşadığı bölgelerde bu tür böcekleri fazlaca tüketen Afrika kökenli kanatlı hayvanlardan olan beç tavuklarının, her yıl üreyerek çoğalmasıyla beraber, kene ile biyolojik mücadelenin katlanarak artması hedefleniyor. DKMP Genel Müdürlüğü’nün insanların yaşadıkları ortamlardaki bu mücadelesi alınan olumlu sonuçlara göre artarak devam edecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!