Kendi projesini 530 milyon liraya aldı

Güncelleme Tarihi:

Kendi projesini 530 milyon liraya aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 11:28

KADIKÖY’deki Maliye Hazinesi’ne ait taşınmazların satışı ihalesinde en yüksek teklifi Taşyapı-Demsan ortak girişimi verdi.

Haberin Devamı



Taşyapı, İstanbul Kadıköy’de inşasını tamamladığı Four Winds projesindeki devlet payını almak 530 milyon lirayı gözden çıkardı. 55 bin metrekare olan alanı kendi bünyesine katan şirket ortalama olarak her dairesi için 1,5 milyon lira ödeme yaptı. Zor bir ihale süreci yaşadıklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Tek elden yönetim olsun diye zararı göze aldık ve yüksek fiyatlı alım yaptık” dedi. Turanlı, 44 katlı 4 bloktan oluşan ve denize 1 kilometre mesafede konumlanan 480 dairelik projelerini mart ayında satışa çıkacaklarını açıkladı.

İhale, kapalı zarflardan çıkan 375 milyon liralık en yüksek teklif ile başladı. Yazılı turda Sistem Elektromekanik Tesisler Sanayi ve Ticaret elendi. Açık artırma 483 milyon lira ile başladı ve Ak-Can Tarım artırıma katılmadan çekildi. Birleşik Gayrimenkul ile Taşyapı-Demsan ortak girişim grubu arasında açık artırma çekişmesi 10 tur sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!