Kemal Unakıtan’ın oğlu ile iki kızı devlete 285 YTL borçlu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kemal Unakıtan’ın oğlu ile iki kızı devlete 285 YTL borçlu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın çocuklarına ait şirketlerden, Telemobil Bilgi İletişim Merkezleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 285.93 YTL prim borcu bulunduğunu bildirdi. Başesgioğlu, Anavatan Partisi Milletvekili Züheyir Amber’in soru önergesini yanıtladı.

Önergede, Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan ile kızları Zeynep Basutçu ve Fatma Unakıtan tarafından kurulan şirket gündeme getirildi. Başesgioğlu, SSK kayıtlarının incelenmesi sonucunda Telemobil şirketinin 285.93 YTL’lik prim borcu bulunduğunun saptandığını bildirdi. Başesgioğlu, ancak FAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile SAB Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ise prim borçlarının olmadığını açıkladı. Başesgioğlu, Telemobil’in SSK Kadıköy Sigorta Müdürlüğü’nde kayıtlı olduğunu ve 1 Mart 2005 tarihi itibariyle Sosyal Sigortalar Yasası kapsamına alındığını ifade etti. 9 Ağustos 2005’te işyerinde durum tespiti yapılarak rapor düzenlendiğini belirten Başesgioğlu, "İşyerinde kaçak sigortalı istihdamına rastlanmadığını" ve Eylül 2005 itibariyle de 5 sigortalının çalıştığını ifade etti.

DENETİM YAPILMADI: Başesgioğlu, FAB Gıda ve Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin de Kadıköy Sigorta Müdürlüğü’nde kayıtlı olduğunu, 8.9.2005 tarihinde Sosyal Sigortalar Yasası kapsamına alındığını, eylül 2005 itibariyle de 3 sigortalının istihdam edildiğini kaydetti. Başesgioğlu, aile şirketlerinden SAB Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin de Balıkesir Sigorta İl Müdürlüğü’nde kayıtlı olduğunu, 1.9.2005 tarihi itibariyle Sosyal Sigortalar yasası kapsamına alındığını belirtti. Başesgioğlu, eylül 2005 itibariyle şirkette bir sigortalının istihdam edildiğini açıkladı. Başesgioğlu, AB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanlı bir işyerinin bulunmadığını da bildirdi. Başesgioğlu, "Ancak AB Gıda B. Sayar Tur sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ünvanlı bir işyerinin SSK Bakırköy Sigorta müdürlüğünde kayıtlı olduğu, 1.6.1997 tarihi itibariyle 506 sayılı Yasa kapsamına alındığı, bugüne kadar herhangi bir denetim yapılmadığı ve halihazırda sigortalı bildiriminin bulunmadığı saptanmıştır" dedi. ANKARA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!