Kelebek Mobilya'nın yeni sahibi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Kelebek Mobilyanın yeni sahibi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Türkiye'nin en köklü markalarından olan Kelebek Mobilya'nın yüzde 67 hissesi, Doğtaş Mobilya ile Turkven’in danışmanlığını yaptığı yatırımcılara ait Hollanda merkezli International Furniture B.V ortaklığına 34.8 milyon liraya satıldı.

Haberin Devamı

77 yıllık geçmişe sahip Kelebek Mobilya’yı satın almak için yapılan anlaşma sonrası bir açıklama yapan Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan , “Doğtaş olarak dünya markası olmak için çalışıyoruz. Daha fazla büyümek için ortaklık anlaşması yaptık” dedi.

Yapılan anlaşmayla Kelebek Mobilya, bundan sonra Doğtaş iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Kelebek Mobilya adına Özbıyık ve Göknar Ailelerinin temsilcisi Mehmet Özbıyık ise yaptığı açıklamada, “2006 yılında devraldığımız ve büyük özveriyle iyileştirerek bugün yüksek karlılık oranı ve güçlü mali yapıya sahip bir şirket haline gelen Kelebek Mobilya’yı ülke ekonomisine kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ortaklık için, Turkven ve Doğtaş’ı tercih ettik. Devir sonrasında kalan payımızla şirketteki hissedarlığımız devam edecek. Bundan sonra demir çelik, gıda ve tekstil sektörlerindeki faaliyetlerimize daha fazla odaklanarak büyümeyi hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemde özellikle petrol, enerji ve gayrimenkul projeleri ile ilgileneceğiz" dedi.

Haberin Devamı

KAYSERİ'NİN ÖNDE GELEN SANAYİCİLERİNDEN

Kelebek Mobilya'yı 2006 yılında ENKA'dan alan Özbıyık Ailesi Kayseri'nin önde gelen aileleri arasında bulunuyor.

Aileye ait Isısan, basınçlı kap üretiminde dünyanın en büyük kapasiteli şirketleri arasında yer alıyor. 1967 yılında ev ısıtma sistemleri imal etmek için küçük çaplı bir girişim olarak kurulan şirket, şu anda dünya devleri ile yarışıyor.

Erciyes Boru Sanayi (Erbosan) ise ailenin büyük işlerinden bir diğeri. 1974’de kurulan Erbosan, dikişli çelik, su ve gaz boruları, kare ve dikdörtgen kutu profilleri, sanayi boruları, alçak basınçlı kazan ve buhar boruları üretiyor. Atlantik Halı'nın da sahibi olan ailenin tarım ve tekstil alanında da çeşitli yatırımları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!