Keçili'ye ‘çete’ tutuklaması

Güncelleme Tarihi:

Keçiliye ‘çete’ tutuklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Egebank'tan hileli yöntemle kredi çektiği gerekçesiyle 4 gündür sorgulanan ünlü reklamcı Nail Keçili, dün çıkartıldığı Ankara DGM Yedek Hakimliği tarafından ‘‘çıkar amaçlı suç örgütüne iştirak’’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine kondu. Keçili, ‘‘Yahya Murat Demirel beni kullandı’’ diyerek tüm suçu Demirel'in üzerine attı.

Egebank'tan hileli şekilde 4 trilyon lira va 4 milyon dolar para aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Cenajans Grey reklam şirketi ile GCI halkla ilişkiler şirketinin sahibi Nail Keçili, dün çıkartıldığı Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Yedek Hakimliği tarafından, ‘‘Çıkar amaçlı suç örgütüne iştirak’’ suçlaması ile tutuklandı. Keçili, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Demirel, ifadesinde ‘‘Murat Demirel beni kullandı. İstemeden bize kredi verdi. Aslında o para direkt Murat Demirel'in kasasına girdi’’ dediği öğrenildi. Kasırga Operasyonu çerçevesinde dört gündür poliste sorgulanan Nail Keçili dün sabah DGM'ye çıkarıldı. Keçili ile birlikte, Cenajans ve Cen Havacılık şirketlerinin yöneticisi 6 kişi de DGM'ye sevkedildi.

Ünlü reklamcı Nail Keçili, şirketin genel sekreteri Vildan Karayol ile şirketin yöneticisi ve çalışanları olan Hasip Ahmet, Muzaffer Çam, Mehmet Dursun Altınten, Yılmaz Özdemir ve Hüseyin Murat Akan, soruşturmayı yürüten Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel ile Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan tarafından sorgulandı.

Nail Keçili, Hasip Ahmet, Muzaffer Çam, Yılmaz Özdemir ve Hüseyin Murat Akan, 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'na muhalefet etmekten, tutuklanma talebiyle yedek hakimliğe sevk edildi. Ahmet, Çam, Özdemir ve Akan serbest bırakıldı. Şirtketin Genel Sekreteri Vildan Karayol ve şirketin yöneticisi Mehmet Dursun Altınten ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Nail Keçili'nin Cen havacılık adına aldığı 4 milyon dolarla ilgili olarak, ‘‘Murat Demirel'le çok iyi dost olduğumdan ötürü kullanıldım. Aslında biz kredi istemedik. Kendisi verdi. Kredi direk kendi kasasına girdi. Sonra şirketi kendisine devrettim’’ dediği belirtildi.

Keçili, Egebank'tan ayrıca 4 trilyon lira aldığı iddialarına ilişkin olarak, ‘‘Murat Demirel'in talimatı üzerine, Egebank'ın bir alt şirketi olan firmayla reklam anlaşması yaptık, faturayı ise anlaşma yaptığımız firma yerine Egebank'a kestik’’ dediği öğrenildi. Cen Air'in pilotu Yılmaz Özdemir ise ifadesinde, kendisinin hem pilot hem de Havacılık şirketinin yönetim kurulu üyesi olduğunu belirterek, kredinin bir bölümünü Murat Demirel'in muhasebe müdürü Şaban Ayhan Tatlıgil'e verdiğini söyledi.

PARA KEÇİLİ'YE

Ayrıca polisin yaptığı araştırmalarda, Egebank'tan kredi olarak çekilmiş gösterilen paranın, Murat Demirel'e geri döndüğü ortaya çıktı. Böylelikle, 4 milyon dolarlık kredinin verilme amacının, parayı bankanın kasasından çıkarıp, Demirel'in cebine aktarmak olduğu belirlendi. Ayrıca, Cen Havacılık şirketine kredi verilirken, yetkisiz kişilere imza attırıldığı da belirlendi. Kredi verilmesine rağmen alınan borcun geçersiz hale geldiği iddia edildi. DGM savcısının serbest bıraktığı sanıklardan Mehmet Dursun Altınten'in Egebank'tan verilen krediyi bankadan kendisinin çektiğini söylediği ve ‘‘Parayı Keçili'ye verdim’’ dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!