Keçili: Reklam için oradaydım

Güncelleme Tarihi:

Keçili: Reklam için oradaydım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Egebank'a el konmadan bir gece önce bankanın güvenlik kameralarında görüntüleri ortaya çıkan Cenajans Grey Yönetim Kurulu Başkanı Nail Keçili, ‘‘Ben, reklam toplantısı için oradaydım’’ dedi.

Egebank'a ilişkin kamera görüntüleri arasında görülen Cenajans Grey Yönetim Kurulu Başkanı Nail Keçili, bankaya el konulmasından önceki gece reklam toplantısı nedeniyle bankada bulunduğunu açıkladı. Bu görüntülerin de o güne ait olduğunu söyleyen Keçili, bu konuda bilgi vermek için Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nuh Mete Yüksel'i de aradığını belirtti.

1999 yılında Egebank'ın tüm reklam ve tanıtım hizmetlerini Cenajans Grey'in yaptığını belirten Nail Keçili, banka güvenlik kameralarında gvrüntülenmesinden dolayı haksız yere olaya karıştırıldığını dile getirdi. Keçili, televizyonlarda da yayınlanan bu görüntüler hakkında şu bilgiyi verdi:

‘‘Banka kameralarındaki kayıtlarda resmimin görüntülendiği belirtilen 21 Aralık 1999 tarihinde, yani bankanın Fon'a devredilmiş olduğu 22 Aralık 1999 tarihinden bir gün önce, saat 18.00'de Egebank'ın Esentepe Genel Müdürlük binasında, banka yetkilileri ile Cenajans Grey çalışanlarının katıldıkları, her hafta salı günleri icra olunan mutad reklam planlama toplantılarından biri icra edilmişti. Kreatif Başkan Yardımcısı Feryal Pere, müşteri temsilcisi Ebru Altan, Mediacom şirketinden Şevki Kıroğlu da sözkonusu toplantıya benimle birlikte iştirak etmişlerdi. Ben aynı gece başka bir iş yemeği randevum nedeniyle toplantı bitmeden banka binasından 21.00 sularında ayrılmak zorunda kalmıştım.’’

Bu toplantıya ilişkin tutanağın şirket kayıtlarında mevcut olduğunu söyleyen Keçili, ‘‘Bir örneğinin de banka kayıtlarında bulunması gerekmektedir. Bu tutanak gerektiğinde yetkili yasal makamlara tarafımızdan ibraz edilecektir’’ dedi.

Bununla birlikte Nail Keçili, Murat Demirel’in de o gün bankada bulunduğunu belirtirken ‘ Demirel’in bana da borcu var. Kendisinden 3.5 milyon dolar alacağım var’dedi.

SAVCIYI ARADIM

Önceki gün Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsacvısı Nuh Mete Yüksel'i arayarak bilgi vermek istediğini söyleyen Keçili, şöyle konuştu: ‘‘İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın yurtdışına çıkarken havalimanında vermiş olduğu demeçlerinde, hiçbir isim zikretmediği halde, Egebank'ın içinin boşaltıldığı iddia olunan tarihteki kamera görüntüleri içerisindeki görüntüm ile hakkımda gerçek dışı ve yakışıksız suçlamaları içeren haber yayınının hemen akabinde saat 17.30'da tarafımdan Başsavcı Sayın Hun Mete Yüksel aranarak gerek görüldüğünde derhal Ankara'ya gidip, bu hususta bilgi verebileceğim iletilmek istenmiştir. Telefonla vaki talebime cevaben, nöbetçi savcılık görevlisinin Başsavcı'nın mesaisi bitmiş olduğu için makamından ayrıldığını ve ertesi sabah makama davet edeceğini bildirmesi üzerine, görevli nöbetçi memura telefon numaralarım bırakılmıştır. Daha sonra, sayın savcılık makamına çekilen bir faks mesajı ile de vaki müracatımız bir kez daha yazılı olarak teyit edilmiştir.’’

Murat Demirel dostum değil

Cenajans Grey Yönetim Kurulu Başkanı Nail Keçili, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Yahya Murat Demirel ile iş dışında bir dostluk ilişkisinin bulunmadığını savundu. Keçili, ‘‘Demirel, bankaya el konacağını biliyor muydu?’’ şeklindeki soruya da, ‘‘Biliyorsa da, o akşam muhteşem bir tavır sergiledi. Ya da hepimizi aldattı’’ cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!