KCETAŞ 4 elektrik santrali aldı

Güncelleme Tarihi:

KCETAŞ 4 elektrik santrali aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 12:50

KAYSERİ ve Civarı Elektrik T.A.Ş. (KCETAŞ) girdiği ihalede rakiplerini geride bırakarak Bünyan, Sızır, Pınarbaşı ve Çamardı hidroelektrik santrallarini bünyesine kattı. Elektrik şirketi, 4 santrali 69.7 milyon dolara aldı.

KCETAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Lisansla birlikte, hem elektrik dağıtımı, hem de elektrik üretiminde söz sahibi olmak için çalışmalar yaptığımızı ifade etmiştim. İşte bunun üzerine elektrik üretimine yönelik barajlarla yakından ilgilendik ve girmiş olduğumuz ihale sonucunda 1926 yılından 2009 yılı sonuna kadar işlettiğimiz Bünyan HES ile 1966'dan beri işlettiğimiz Sızır HES'i, ayrıca Çamardı ve Pınarbaşı HES'leri de bünyemize katmış bulunuyoruz. Dört santralin toplam yıllık üretimi yaklaşık 55 milyon 300 bin kilovatsaat civarındadır” diye konuştu.

Santralleri aldıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Büyükkeçeci, “Fiyat bizim tahminimizin üzerine çıktı ama bizim için manevi değeri vardı. Hem biz, hem de devlet kazandı. Şimdi başta Sızır olmak üzere bu santralarimizin kapasitesini daha da artırmak için çalışmalar yapacağız. Diğer yandan da çeşitli kaynaklardan elektrik üretimine yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Şadi Büyükkeçeci, şu anda en büyük hedeflerden birisinin Elektrik Dağıtım Bölgeleri'nin ihalelerine de katılarak en az bir bölgeyi daha bünyelerine katmak olduğunu söyledi. Büyükkeçeci, Bozkır, Ermenek ve Göksu ile Besni, Derme, Erkenek ve Kernek santrallerinin ihalelerine de gireceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!