Kazakistan'daki Türk işçilerine kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Kazakistandaki Türk işçilerine kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 09:58

Kazakistan hükümeti yabancı işçilerin ülkeye girişini sınırlandırarak, kendi işçilerine yöneliyor.

Haberin Devamı

Kazakistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gulşara Abdıkalikova, “2. Mesleki Eğitim ve Şirketler:Ortakların Diyaloğu Uluslararası Forumu” nun açılışında yaptığı konuşmada, yabancı işçi çalıştırma kotasını yarı yarıya azalttıklarını söyledi. Son yıllarda yabancı iş gücünün çekilmesinde artış gözlendiğini ifade eden Abdıkalikova, “Bunun önüne geçmek gerekiyordu. Bu nedenle kotaya azalttık, daha önceki yıllarda 120 bin yabancı işçi çalıştırıldıysa bunu yarı yarıya düşürdük ve 60 bin kişinin çalıştırılmasına izin verdik” diye konuştu.

Kazakistan'da kayıtlı 30 bin yabancı işçi bulunduğuna dikkati çeken Abdıkalikova, yabancı işçilerden boşalan kadroları yerel işçilerle doldurmaya çalıştıklarını söyledi. 6 bin kişiden fazla Kazak işçinin eğitimden geçirildiğini anlatan Abdıkaliova, bakanlık olarak yabancıların payı olan büyük şirketlerle görüşmeler yapıldığını şirketlerin kadroları için eğitim merkezleri sağladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Kazakistan;da doktor ve petrol şirketlerinde çalışacak uzman personelin eksik olduğunu ifade eden Abdıkalikova, yıl sonuna kadar yeni istihdam konsepti hazırlayacaklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!