Kazakistan’ın 12’nci Ramstore’u ‘hiper’ oldu 3 açılış daha var

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan’ın 12’nci Ramstore’u ‘hiper’ oldu 3 açılış daha var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 00:00

Migros Ticaret’in uluslararası alanda faaliyet gösteren markası Ramstore, Kazakistan’daki 12’inci mağazasını Almatı’da açtı.

Ramstroe Hiper’le Migros’un yurtdışındaki mağaza sayısı da 19’a yükseldi. Ramstore, yeni formatı “Ramstore Hiper” ile Almatı’da Kazakistanlı tüketicilerle buluştu. Dün açılan ilk Ramstore Hiper, Kazakistan’ın en büyük hipermarketi oldu. 2008 sonunda yurtdışındaki mağaza sayısı 16 olan Migros, bu sayıyı 2009’da 19’a çıkardı. Yurtdışındaki yıl sonu hedefi 22 mağaza olan Migros, 2010’a kadar Kazakistan’da 3 yeni mağaza daha açacak.

Perakende sektöründe uluslararası Türk zinciri olma özelliğini taşıyan Ramstore, 1999’dan itibaren Kazakistan’da açtığı mağazalarla, bu ülkede sektörün belirleyici oyuncusu oldu. Ramstore, bu kez yeni “Ramstore Hiper” formatıyla Kazakistanlı tüketicilere hizmet verecek. Ramstore’un Kazakistan’daki toplam 12 mağazasının 1’i Karaganda, 1’i Çimkent, 3’ü Astana, 7’si ise Almaata şehirlerinde bulunuyor. Ramstore’un yeni açılan mağazasını ilk gün 21 bin kişi gezerken, 7 bin tüketici mağaza da alışveriş yaptı.

‘Hiper ucuz’ iddiası

Kazakistan Almatı’da Aport AVM’de dün açılan ve ülkenin en büyük hipermarketi olma özelliğini taşıyan Ramstore Hiper, toplam 10 bin metrekarelik bir alana sahip. 3’ü farklı noktalarda konumlanmış toplam 27 kasanın yer aldığı mağaza, “hiper ucuz” konseptiyle hizmet veriyor. Mağazada yaklaşık 45 bin ürün çeşidi bulunuyor.

Haftada 8 mağaza

Migros Ticaret’ten yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılını büyüme odaklı bir yıl olarak geçirildiği belirtildi. Açıklamada, “Yurt içinde haftada 8 mağaza açarak ilerleyen, bugün itibariyle yurtdışında ve Türkiye genelinde 66 ilde toplam 1385 mağazaya ulaşan Migros Ticaret, Ramstore markası ile de yurt dışında mevcut ülkelerde yaygınlaşırken, bir yandan da yeni ülkelere ufuk açmayı hedefliyor” denildi.

Üretimden canlı yayın

KAZAKİSTAN’da açılan Ramstore Hiper’in en büyük özelliklerinden biri de et ve fırın imalathanelerinden mağaza içindeki tüketicilere canlı yayın yapılması olacak. Böylece Ramstore Hiper formatında et ve fırın imalathanelerindeki tüm aşamalar, ürünün kaliteli ve hijyenik koşullarda tüketiciye ulaştırılmasına kadar geçen süreçler müşterilerle anında paylaşılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!