Kazada bacakları şimdi diz ‘airbag’i kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

Kazada bacakları şimdi diz ‘airbag’i kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2002 02:03

Japon otomotiv devi Toyota, Avrupalı tüketiciler için Avrupa'da tasarladığı ve Avrupa'da ürettiği otomobillerine bir yenisini daha ekledi. Toyota, Yaris ve Corolla'dan sonra Avensis modelini de Fransa'daki tasarım merkezinde geliştirdi.

Tamamen yenilenen Avensis, 2003 yılı Mart ayında İngiltere ve İrlanda'da, nisanda ise Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye'de de satışa sunulacak. 1.6 litre ve 2.0 litre hacminde benzinli motorlarla ithal edilecek Avensis'in sadece sedan versiyonu Türkiye'ye gelecek. Liftback ve Station Wagon modeller ise ithalat programı içerisinde bulunmayacak. Gençleri ve aileleri hedefleyen yeni Avensis'in en önemli rakipleri VW Passat, Ford Mondeo, Peugeot 406, Renault Laguna.

Avensis'in en önemli yeniliklerinden biri; diz havayastığı. Toplam dokuz havayastığının bulunduğu Toyota Avensis'in 1.6 litre dahil tüm versiyonlarında diz havayastığı standart olarak sunulacak. Sadece sürücü tarafından bulunan diz havayastığı, çarpma anında sürücünün dizlerinin zarar görmesini önlemek için geliştirildi.

Avensis'in iç mekanında kullanılan malzemelerin kalitesinde de önemli iyileşmeler dikkati çekiyor. Otomobil, bu haliyle bir Japon otomobili olmaktan çıkmış. Avensis, daha konforlu ve şık bir tasarıma kavuşmuş.

Türkiye'ye ithal edilecek Avensis'lerde elektrikli katlanır aynalar, yağmur sensörü, arka cama entegre anten ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynası 1.6 litrelik versiyonlardan itibaren standart olarak sunulacak. Daha üst versiyonlarda ise Xenon farlar ve otomatik far yıkayıcıları ile cruise kontrol, araç stabilite kontrolü ve elektronik çekiş kontrolü standart olarak bulunuyor. Elektrik kumandalı ve ısıtmalı deri koltukların ekstra donanım paketiyle sunulması planlanıyor.

En maceracı Türkler çıktı

LAND Rover'ın, her türlü ekstrem spor aktivitesini, off-road heyecanını ve macerayı içeren ‘‘Land Rover G4 Challenge’’ yarışına başvurular sona erdi. Türkiye, başvuru sıralamasında Amerika ve İngiltere'den sonra üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'yi, Land Rover G4 Challenge yarışmasında temsil edecek adayın belirlenmesi amacıyla, 9 Kasım'dan etibaren başlayan Türkiye seçmelerine, başvuruları kabul edilen 248 kişi katıldı. Yarışmaya Türkiye'den yaklaşık bin kişi başvurdu. İngilizce bilgisi, kişisel uygunluk ve davranış özellikleri gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan testler sonucunda ilk elemelerde 42 kişi seçildi. Seçmelerin ikinci etabında ise ekip ruhu, oryantasyon çalışmaları ve off-road kullanımının yer aldığı eğitim sonunda seçilen 16 aday 23-24 Kasım tarihlerinde Ballıkayalar'da yapılacak kaya tırmanışı eğitimi alacak. Son eleme ise aralıkta Kaş'ta gerçekleşecek.

Satışa sunulmadan ödül aldı

HONDA'nın kısa bir süre sonra satışa sunacağı yeni Accord modeli Japonya'da ‘‘Yılın otomobili’’ seçildi. Japonya'da her yıl verilen ‘‘Yılın otomobili’’ ödülü için Mercedes E, Mini, Mazda 6 ve Nissan Z modeli gibi adaylar yarıştı. Avrupa pazarı hedeflenerek tasarlanan Yeni Honda Accord için şimdiden sadece Japonya'da 6 bin adetlik sipariş geldi. Accord bundan önce de 1985 ve 1993’de Japonya'da ‘‘Yılın otomobili’’ seçilmişti. Civic modeli 2000-2001’de, 2001-2002’de ise Jazz modeli ‘‘Yılın Otomobili’’seçilmişti.

Clio Symbol'de otomatik vites keyfi

RENAULT'nun Clio Symbol ürün gamına otomatik vites seçeneği de katıldı. Otomotik vitesli Symbol'da kullanılan 1390 cc. hacminde 98 beygir güç üreten motorun yakıt tüketimi 100 km'de 7.3 litre. Clio Symbol 1.4 16v otomatik vites, Expression ekipman seviyesinde sunuluyor. Otomobilde renkli camlar, gövde rengi tampon, çift optik ön farlar, sürücü havayastığı, immobilizer, hidrolik direksiyon, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön camlar, direksiyon yükseklik ayarı ve direksiyondan kumandalı radyo-teyp standart olarak sunuluyor. Bunlara ilave olarak elektrikli aynalar, ön sis farları ve alüminyum alaşımlı jantlar Stil Paketi olarak, yolcu havayastığı ve ABS ise Güvenlik Paketi adı altında opsiyonel olarak bulunuyor.

Kilidi aç Peugeot 206 SW'yi kazan

PEUGEOT
, 4 Aralık’a kadar sürecek yeni bir kampanyaya başladı. Tüm Peugeot modellerinde özel fiyatların ve hediyelerin sunulduğu kampanyada 0'dan başlayan faizlerle otomobil sahibi olmak mümkün. Kampanya sürecinde Peugeot bayilerine gelenler çeşitli hediyeler de kazanabilecek. Tüm Peugeot bayilerinde bulunan zincirlenen Peugeot 206 SW'nın kilidini açabilen herkes bu çekilişe katılabiliyor. Çekiliş sonucunda 1 kişi Peugeot 206 SW, 10 kişiye Peugeot kol saati ve 100 kişiye Peugeot sırt çantası kazanacak.

60 distribütör Hyundai Assan’ı gezdi

HYUNDAI
Assan, Starex modelini ihraç edeceği 60 ülkenin temsilcilerini Türkiye'de misafir etti. İzmit fabrikasını gezen distribütörler Starex ve Accent modelleri ile test sürüşü yapma imkanı da buldular. Stratex'lerin bölgedeki tek üretim merkezi olan Hyundai Assan, Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Ortadoğu, Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya olmak üzere toplam 60 ülkeye ihracat yapacak. Hyundai Assan, 30 bin adetlik Starex-Accent ihracatı ile yaklaşık 350 milyon dolarlık döviz geliri hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!