Kaza yaptıran otomobilde 'sahte plaka' şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Kaza yaptıran otomobilde sahte plaka şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 01:45

Geçtiğimiz hafta, D 100 Karayolu’nda makas atarak ilerleyen sürücünün yol açtığı kazanın görüntüleri büyük tartışmaya yol açtı. Plaka bilgileri, aracın Ankara’daki bir Rent a Car firmasına ait olduğunu ortaya koydu. Ancak şirket sahibi, aynı plakaya sahip araçlarının hiç kiralanmadığını, plakanın kopyalanmış olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

7 Mayıs günü saat 18:00 sularında D 100 Karayolu Kartal mevkii Ankara yönünde hareket eden bir sürücünün yol açtığı kazanın görüntüleri tepkilere yol açtı. Başka bir sürücünün kamerasının kaydettiği görüntülerde, makas atarak ilerleyen lüks otomobil, aralarında geçtiği araçlara çarparak yol aldığı görüldü. İki kişinin hafif yaralanmasına yol açan sürücünün kullandığı aracın plaka bilgileri üzerindeki sorgulama dikkat çekici bir bilgiyi ortaya çıkardı.

Kaza yaptıran otomobilde sahte plaka şüphesi

Lüks otomobilin ruhsat tarihi 20 Şubat 2014. Otomobil, banka kredisi ile alınmış. Otomobilin kayıtlı olduğu şirketin ise Lazer Tur Otomotiv Turizm Gıda Pazarlama ve Dış Ticaret (Lazer Tur) şirketi.

Lazer Tur’un sahibi İsmail Karcı, ilgili plakaya sahip otomobilin halen kendilerinde olduğunu ifade ederek “Ben şuan sizinle konuşurken, aracı görüyorum. Evet bu plakaya sahip araç. Bizim, banka kredisi ile almıştık. Bir müşterimize kiralamak için aldık, ancak bir sorun çıktı ve aracı kiralayamadık ve elimizde kaldı. Bizim otomobil henüz 23 kilometrede. Yani ana bayiden bize geldiği süreçte kastettiği mesafe kadar bu. Hiç kimseye de kiralanmadı. Aklımıza tek bir olasılık geliyor, bu plaka kopyalanmış olmalı. Biz de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kaza yaptıran otomobilde sahte plaka şüphesi

Karcı, galeride bulunan otomobilleri ile ilgili fotoğrafları paylaştı.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!