Kayseri'de 3 kuruluşa doğalgaz akışı durdu

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 3 kuruluşa doğalgaz akışı durdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 17:25

BOTAŞ, Kayseri'de doğalgazla elektrik üreten 3 kuruluşa doğalgaz akışını durdurdu.

BOTAŞ Kayseri İşletme Müdürü Kemal Tortop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğalgaz kullanarak kendi enerjisini üreten Orta Anadolu A.Ş. ile Şeker Fabrikası ve ürettiği enerjiyi satan Zorlu Enerji'ye doğalgaz verilmesini geçici bir süre durdurduklarını söyledi.
İran ve Rusya kaynaklı olduğu bildirilen geçici kesintinin birkaç gün içinde sona ereceğini belirten Tortop, konutlarda kullanılan doğalgazın kesilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını bildirdi.
Tortop, şöyle konuştu:
“Bir kaç gün içinde problem çözülecek. Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrik üretimi yapan Zorlu Enerji ile kendi ihtiyacı olan elektriği üreten Orta Anadolu A.Ş ve Kayseri Şeker'e doğalgaz sevkıyatını geçici bir süre durdurduk. Kesintinin kısa süreceğini tahmin ediyoruz. Kesintinin ana kaynağı İran. Rusya'dan gelen doğalgazda da kısmi bir azalma var. Evlerde ve diğer sanayi kuruluşlarında herhangi bir kısıtlama yapılmıyor.”

-GESİAD BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI-

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Filiz, Kayseri'de sanayi tesisleri ve konutlarda doğalgaz kullanımının hızla arttığını belirterek, Türkiye'nin bir an önce nükleer enerjiye geçmesi gerektiğini söyledi.
Filiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BOTAŞ'ın Kayseri'de bazı önemli sanayi kuruluşlarının doğalgazını elinde olmayan nedenlerden dolayı kesmek zorunda kaldığını öğrendiğini kaydetti.
Ortaya çıkan sıkıntının sebebinin dışa bağımlılığın bir sonucu olduğunu ifade eden Filiz, şunları söyledi:
“Bugün itibariyle geçici bir süre doğalgaz kesintisi uygulandı ve bazı önemli sanayi kuruluşlarının elektrik üreten tesislerine gaz akışı durduruldu. Yarın daha önemli sıkıntıların çıkmayacağını kimse garanti edemez. Türkiye nükleer enerjiye geçmeli. Alternatif enerji kaynakları arasında tüm dünyanın kullandığı nükleer enerjiyi Türkiye görmezden gelemez.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!