Kayıtdışıyla mücadele genelgesi yayınlanacak vergi yasası sadeleşecek

Güncelleme Tarihi:

Kayıtdışıyla mücadele genelgesi yayınlanacak vergi yasası sadeleşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi mevzuatını basitleştirme çabası içinde olduklarını, önümüzdeki dönemde Gelir Vergisi ve Vergi Usul Kanu’nun yeniden yazılacağını, böylece mevzuattaki belirsizliklerin minimize edileceğini söyledi. İstanbul’da düzenlenen “Türkiye’ye Yatırım TPG Perspektifi Konferansı”nda konuşan Şimşek, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

Kayıtdışı ile mücadele konusunda da yeni bir eylem planı hazırladık. Başbakanımız bir-iki hafta içinde bu konuda bir genelge yayınlayacak.

Türkiye’nin bir vergi reformuna ihtiyacı var. Ancak yeterli değil. Vergi mevzuatını basitleştirme konusunda bir çabamız var. Önümüzdeki dönemde Gelir Vergisi ve Vergi Usul Kanunu yeniden yazılacak. Böylelikle mevzuattaki belirsizlikler minimize edilecek. Gelir İdaresi’nde de şu anda mevzuatı basitleştirme konusunda çok yoğun bir çaba var. Ben, Maliye’deki arkadaşlarıma hep şunu söylemişimdir: ‘Eğer mevzuatta bir gri alan varsa, ondan dolayı biz mükellefe denetim yoluyla sıkıntılar yaratıyorsak, bu asla kabul edilebilir birşey değildir.’

Cari açık zirvede

Cari açık, Türkiye’nin geçmişe uzanan bir sorunu. Bugün artık zirve noktasına ulaşmış durumda. Cari açığı aşağı çekecek adımlar atılacak.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi ‘özelge’ sayfası açtı

MÜKELLEFLERİN Gelir İdaresi Başkanılığı’nın internet sitesinde yayımlanan örnek özelgelere daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için hazırlanan yeni özelge sayfası hizmete girdi.  “Sirküler ve vergi mahremiyetine ilişkin hükümler göz  önünde bulundurulmak şartıyla” özelgeler, Gelir İdaresi Başkanlığınca internet ortamında “kullanıcı dostu” yeni özelge sayfası hizmete sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!