Katar, Kızıldeniz’den LNG sevkiyatını durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Katar, Kızıldeniz’den LNG sevkiyatını durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 07:00

Küresel denizyolu taşımacılığında önemli yeri olan Kızıldeniz’de lojistik, ABD öncülüğünde Yemen’deki Husi hedeflerine yönelik hava saldırılarıyla daha da riskli hale geldi. Bölgede güvenlik sorununun artması nedeniyle Katar’ın Bab el-Mendeb Boğazı’ndan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tankerlerini göndermeyi durdurduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bloomberg’in haberine göre Kızıldeniz’in güney ucundaki geçide doğru ilerleyen Katar tarafından işletilen en az beş sıvılaştırılmış doğalgaz gemisi cuma gününden bu yana durduruldu. Üç tanker Umman açıklarında, biri Kızıldeniz’de, diğeri ise Akdeniz’de Süveyş Kanalı yakınlarında bekletiliyor.

RİSK ARTTIĞI İÇİN

Husiler kasım ayı ortasında gemileri taciz etmeye başladıklarından bu yana gaz taşıyan hiçbir gemiye saldırmadılar ancak Katar’ın geçitten geçme konusundaki isteksizliği, ABD öncülüğündeki saldırıların ardından risklerdeki keskin artışı vurguluyor.

Dünyanın en büyük LNG ihracatçılarından biri olan Katar, Avrupa’ya yakıt göndermek için Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı’nı kullanmaya devam eden bir avuç gaz tedarikçisinden biriydi. Çoğu LNG ihracatı daha uzun rotaları kullanmayı tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!