Kasetten izledik, hisseleri aldık

Güncelleme Tarihi:

Kasetten izledik, hisseleri aldık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2005 02:01

CORIO CEO’su Jan de Kreij, Akmerkez GYO’nun hisselerini alarak Türkiye’de ilk kez yatırım yaptıklarını belirterek, Coiro’nun uluslararası yatırım ekibinin daha önce İstanbul’u ziyaret ederek Akmerkez ve diğer alışveriş merkezleriyle ilgili araştırmalar yaptıklarını söyledi. Yatırım ekibinin Akmerkez’le ilgili hazırladığı bir video kaseti izleyip çok etkilendiklerini anlatan Kreij, izledikleri kasetin ardından yatırım kararı aldıklarını bildirdi. Kreij, Avrupa Birliği’ne gelecekte girmesine muhtemel gözüyle baktıkları Türkiye’nin yapacağı müzakerelerin doğuracağı pozitiv etkilerin de bu kararda etkisi olduğunu belirtti.

AKMERKEZ’İN KALİTESİ:

Kreij, Türkiye’deki enflasyonun düşmesi ve diğer makro ekonomik faktörlerin de satın alma kararında etkili olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Her şeyden önemlisi Akmerkez’in uzun süredir sahip olduğu kalite ve merkezin yönetim biçiminden çok etkilendik. Yönetim yaklaşımı bizim ‘hands-on-management’ diye nitelediğimiz yöntemdi. Biz tam olarak bu anlayışla başta Hollanda, Fransa, İspanya ve İtalya odaklı olmak üzere 5 milyar Euro’luk bir portföyü yönetiyoruz.’

MEVCUT DURUM İYİ:

Akmerkez’in geleceğine ilişkin herhangi bir plan yapmadıklarını da bildiren Kreij, ‘Şu anda mevcut yönetimin ve direktörlerin 10 yıldan fazla bir süredir başarıyla yaptıklarından farklı olarak yapmayı planladığımız bir şey yok. Mevcut durum gayet memnun edici’ dedi.

GYO OLMASA ALAMAZDIK:

Kreij, ayrıca Akmerkez’in Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) dönüşmesinin de hisselerin satın alınmasını sağladığını belirterek, ‘Eğer Akmerkez GYO’ya dönüşmeseydi biz bu hisseleri alamazdık. Biz de Hollanda’da benzer bir çeşit GYO’yuz’ dedi. Akmerkez geçen Şubat ayında GYO’ya dönüşmüştü.

Hemen sitesine koydu

HOLLANDALI
Corio sitesinde Akmerkez GYO’yu ve merkezi anlatan geniş çaplı bir sunuma yer verdi. Türkiye ekonomisine büyük yer verilen sunumda, Akmerkez’in fotoğraflarına da yer verildi. Sunumda Akmerkez’deki metrekare fiyatlarının, Türkiye’deki ortalamayla kıyaslandığı tablo ve ‘süper lokasyon’ başlığıyla Akmerkez’in gösterildiği İstanbul haritası dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!