Kasap çırağı olarak işe girdi kendi markasını kurdu

Güncelleme Tarihi:

Kasap çırağı olarak işe girdi kendi markasını kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 13:43

Kasap çırağı olarak giriştiği iş yaşamında 13 yıl Günaydın restoranlarında çalışan Süleyman Dilek'in (29) başarı öyküsü, genç girişimcilere önemli dersler içeriyor.

Haberin Devamı

Babası asgari ücretle çalışan Dilek, çocuk yaşta evin bütçesine katkı için yaz tatillerinde çalıştı. Bostancı'da bulunan kasaplar çarşısında çaycı olarak başlayan Dilek 14 yaşında, Cüneyt Usta olarak anılan Cüneyt Asan ile tanıştı ve yayında çalışmaya başladı. Bostancı'da Asan'ın yanında kasap çırağı olarak çalışan Dilek, daha sonra Günaydın'da uzun yıllar çalıştı.

Kendi yolunu çizmek amacıyla Günaydın’dan ayrılan Dilek, Amerika’ya giderek bu ülkedeki ünlü tüm steakhouseları gezdi. Tek hayalinin  kendi markasını kurmak olduğunu söyleyen Dilek, iki ay kadar önce kurucu ortak olarak Scarlet Steakhouse'ı açtı.

Kasap çırağı olarak işe girdi kendi markasını kurdu

Dilek yeni açtıkları yerleri ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’de lezzeti, lüksü, eğlenceyi ve steak kültürü ihtiyacını tek noktada karşılamak amacıyla etin ana yurdu olan Amerika’ya gittim ve orada bu işin ustası olan insanlarla tanıştım. Amerika’da et ile ilgili ne kadar ünlü yer varsa gezdim ve bir şeyler öğrendim. İstanbul’da tüketiciler bir mekânda yemeğini yedikten sonra genellikle kalkıp eğlenmek amacıyla farklı bir mekânı tercih ediyorlar. Bir gecede iki mekâna gitmek oldukça maliyetli. Ben tüketicinin lezzeti, lüksü, eğlenceyi ve steakhouse bir arada bulabileceği bir mekân yarattım. Scarlet Steakhouse farklı iki mekân gibi hizmet veriyor ” dedi.

Haberin Devamı

800 metrekarelik yeni adresinde konuklarını ağırladıklarını aktaran Dilek “İşimizi aşkla yapmaya özen gösteriyoruz. İstanbul’a yeni nesil bir steakhouse-şehir kulübü kazandırırken aşkın ve yaşamın rengi kırmızıyla yola çıktık” şeklinde konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!