Kartla borç transferi yaptıracak 1.5 ayda 150 bin kişiye ulaşacak

Güncelleme Tarihi:

Kartla borç transferi yaptıracak 1.5 ayda 150 bin kişiye ulaşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2011 20:42

ING Bank, 1.5 ay sürecek yeni bir kredi kartı borç transferi kampanyasına başladı.

Haberin Devamı

Kampanya ile diğer bankalardaki kredi kartı ya da kredi borçları, ING Bank’ın yeni kredi kartı ile kapatılacak. 1.5 ayda 150 bin kredi kartı kullanıcısını çekmeyi hedeflediklerini açıklayan ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu, “200 milyon liralık borç transferi bekliyoruz. Kart pazar payımızı yüzde 1.5’a çıkartabiliriz” dedi.
Yüzde 40’lık artış
Bu kredi kartının EFT özelliği de bulunduğunu açıklayan Cenk Tabakoğlu, şu bilgileri verdi: “Bu kredi kartı, kart sahibinin eşi, çocukları ya da arkadaşlarının borçlarının kapatılabilmesini de sağlıyor. Diğer bankalarda ayda 2.10 faizle ödenen kredi kartı borçları ING Bank’ın kampanyası ile 12 ayda sıfır faizle ödeniyor. ING Bank, olarak bu kampanyayı ‘kredi kartlarında bahar temizliği’ olarak nitelendirdik. Bu agresif kampanya ile pazar payımız 1.5 ayda yüzde 40 artırmak istiyoruz.”
Yeni projeleriyle 150 bin kredi kartı kullanıcısını bünyelerine katmak istediklerini dile getiren Cenk Tabakoğlu, şu bilgileri verdi: “1.5 ay gibi kısa bir sürede kredi kartı pazarında önemli bir konuma gelmeyi hedefliyoruz. Böylelikle faiz yükünden müşteriyi kurtarıyoruz. Kredi kartı kullanıcılarının son dönemlerde faiz yüküyle ilgili sıkıntıları olduğunu düşünüp böyle bir proje için düğmeye bastık. Böylelikle yeni müşteriler de kazanacağımızı düşünüyorum. 200 milyon liralık borç transfer cirosu bekliyoruz.”
Sektördeki yenilikleri takip ederek her üç ayda bir yeni bir ürünle pazar paylarını artırdıklarını dile getiren Cenk Tabakoğlu, “Her zaman yeni bir ürünle müşterilerimizin karşısına çıkıyoruz. Her üç ayda bir sadece kredi kartı değil bireysel hizmetlerle ilgili yenilikçi çalışmalar yapıyoruz. Bu kampanyanın en büyük özelliği EFT işlerlerinin de yapılabiliyor olması” dedi.

Haberin Devamı

Kredi kartı borcu 44 milyar lira

TÜRKİYE’de kredi kartı pazarı hakkında bilgi veren ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’deki 8 milyon kredi kartı bulunuyor. Bu kredi kartlarının 2010 yılı cirosu 23 milyar TL’yi buldu. Şubat ayı itibariyle kredi kartlarının borcu 44 milyar TL’yi gördü. Bu rakamlar ciddi boyutlara ulaştı.”

Haberin Devamı

Pazarın büyüme hızı düştü

SON dönemlerde kredi kartı kullanım oranlarında düşüş yaşandığına dikkat çeken ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu, “Kredi kartı pazarının çok fazla büyümediğini gözlemliyoruz. Pazarda bir doygunluk havası bulunuyor. Biraz da faizlerin etkisiyle kredi kartı pazarı eski büyüme hızında değil. Yeni ürünümüzle birlikte pazarın da canlanacağını ümit ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!